Újra szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Július 7-én, napnyugta után lesz a földi és légi-kémiai irtás, ha az időjárás engedi. Rossz idő esetén július 8-9-én végzik el a gyérítést.

A kormány elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít az önkormányzatoknak.
A légi irtásokat az említett napon napnyugta előtt, 19 órától kezdik meg, és napnyugtáig be is fejezik. A felhasznált Coratrin nevű szúnyogirtó szer, 0,6 l/ha dózisban, veszélyes a méhekre – áll a közleményben.
Amennyiben az időjárás nem alkalmas a szúnyogirtásra, akkor július 8-9. között lesz a permetezés.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végzik.
A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A légi kémiai kezelés során használt szer kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.