Oldal kiválasztása

Vágányzár az észak-balatoni vasútfejlesztés miatt

Szerző: | 2020-09-24.

Teljes vágányzárat vezetnek be a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon szeptember 28-tól a MÁV észak-balatoni vonalának átfogó fejlesztési munkálatai miatt. A vágányzár a projekt jövő nyárra várható befejezéséig tart.

A Balaton északi partján a vasútvonal villamosítási munkálatai a nyári szezon után újra teljes erővel folytatódnak. A kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad, így 2021 nyarán már villanyvontatással közlekedhetnek a szerelvények Székesfehérvár és Balatonfüred között – adta hírül a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt.

A szeptember végén kezdődő újabb fejlesztési ütem alatt átépítik és akadálymentesítik Alsóörs, Balatonkenese és Polgárdi állomásokat, kialakítják az új építésű peronokon a hangos utastájékoztató rendszert, illetve befejezik a villamos üzem kiépítését.

A kivitelezési munkák miatt – a beruházás befejezéséig – több állomásközben a fénysorompókat kikapcsolják, a jelzőkészülékeket letakarják, a sorompókat leszerelik. Az átjárók biztosítási módja megváltozik, az esetleges munkavonati közlekedés alatt jelzőőr irányítja a forgalmat.

Balatonfüred és közvetlen környezetében az alábbi átjárókban lesz változás:

Balatonfüred, Balaton utca
Balatonfüred, Lóczy utca
Balatonfüred, Séta utca
Paloznak, Balatoni utca
Csopak Sport utca
Csopak, Kossuth utca
Csopak Víg Molnár csárda, gyalogos átjáró
Csopak, Völgy utca
Balatonalmádi/Káptalanfüred, Vasút utca
Alsóörs, Strand sétány

Mint arról korábban már beszámoltunk a hatvan kilométer hosszú szakasz villamosítása és részleges felújítása nettó 23 milliárd forint értékben zajlik. A Szabadbattyán – Balatonfüred közötti pályaszakaszon az átadás után rövidebb lesz a menetidő Budapest és Balatonfüred között, mivel nem lesz szükség Székesfehérváron a 10–12 perces mozdonycserére.

A több mint 110 éves vonalszakaszon, ötven éve hajtottak végre utoljára jelentősebb korszerűsítést, noha a nyári hónapokban komoly forgalomnak van kitéve. A villamosítás – a menetidő és a környezetterhelés csökkenésén túl – erre is hosszú távú megoldást nyújt majd.
A pályarekonstrukciós munkálatoknak köszönhetően az eddigi sebességkorlátozások megszűnnek a vonalon. A villanyvonatok gyorsabb, kényelmesebb és környezetvédelmi szempontból is fenntarthatóbb alternatívát kínálnak majd a Balaton északi partjára utazóknak.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Október
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004