Oldal kiválasztása

Pezsgő-sziget Füreden

Szerző: | 2021-10-12.

Újra Pezsgő-sziget a füredi mólón. Különleges Champagne-ok, osztrigák, kifinomult kínálat várja az ínyenceket két napon át a Balaton ölelésében.

Harmadik alkalommal rendezik meg a nemzetközi Champagne naphoz kapcsolódva a füredi mólón a Pezsgő-szigetet. A hagyományteremtő szándékkal tavaly elindított rendezvény hamar népszerűvé vált, hiszen kinek ne esne jól egy pohár finom pezsgő a Balaton partján. A Pezsgő-sziget ezúttal is azt kínálja, hogy bárki, aki a mólón sétál, kortyolhasson egy minőségi pezsgőt.

– Füred egy kifinomult hely, ezért úgy gondoltam a minőségi, exkluzív pezsgők világa nem áll távol tőlünk. A víz közelében pezsgőt kortyolni és osztrigát falatozni egy olyan életérzés, amihez könnyen tudunk csatlakozni. Nagy sikere volt az előző rendezvényeknek ezért folytatjuk a hagyományt, egy könnyed, elegáns, beszélgetős programmal készülünk most is – így Köteles Zsolt, a rendezvény szervezője, a Spicc ügyvezetője.

Október 22-23. között a füredi mólón, a Spicc Bistro előtt könyöklőasztalokkal, közel húsz féle Champagne pezsgővel várják az érdeklődőket, akik ezúttal a Budaörsi Halpiac révén különböző tengeri ínyencségeket is kóstolhatnak. Igazi különlegességek lesznek a repertoáron, olyan pezsgők, amelyeket egy egész palackkal ritkán engedhet meg magának az ember, de itt egy-egy pohárral megízlelhetők.
A legjobb champagne-házak pezsgőiből lesz válogatás (Taittinger, Champagne Barons de Rothschild, Louis Roederer, Laurent Perrier) a jó hangulatról mindkét nap dj gondoskodik majd.

– A Pezsgő-sziget ingyenes, mindenki számára nyitott, az a cél, hogy aki éppen arra sétál, betérhessen hozzánk egy pohár pezsgőre. Különlegességeket is kínálunk, de az is kuriózum, hogy egy helyen ennyi féle minőségi Champagne pezsgő lesz elérhető – fogalmazott Köteles Zsolt.

A Pezsgő-sziget Happy Champagne Days részletes programja itt.

A rendezvényen a Csermely és Társa Kft. a népszerű Spicc Bisztróval karöltve bemutatja a Volkswagen tisztán elektromos működtetésű ID.3 és ID.4 izgalmas típusait.
A pezsgő-sziget egy megfelelő alkalom arra, hogy az érdeklődők megnézhessék a Volkswagen elektromobilitás jövőbe mutató kiemelkedő gépjárműveit.

A pezsgők etalonjának tartott nedűket a francia Champagne régióban állítják elő, háromféle szőlőfajta – chardonnay, pinot noir és pinot meunier – felhasználásával. A borvidék több mint 33 ezer hektárnyi termőterületen, 300 champagne-házzal a pezsgőtermelés Mekkája. Tradicionális eljárással, palackban történik az erjesztés, a hozzáadott élesztő és a cukor segítségével. 1693-ban Dom Peignon nevéhez fűződik az első habzó champagne.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004