Balatonfüred a legnépszerűbb városok között

Továbbra is a belföldi turizmus tartja életben a szálláshelyeket, az összes hazai vendégéjszakaszám negyedét a Balaton térségben töltötték el a vendégek- közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Balatonfüred az ország tíz legnépszerűbb települése között van.

Idén szeptemberben a magyarországi szálláshelyekre érkezett 695 ezer vendég közül 640 ezer belföldi volt. A szálláshelyek 1,8 millió vendégéjszakát regisztráltak, ebből 1,5 milliót belföldi utazók töltöttek el, ez csaknem megegyező az előző év azonos havival.
Lényeges különbség augusztushoz képest, hogy nőtt a szállodákra eső vendégéjszakák aránya (46 százalékra), míg a magánszálláshelyeké 33 százalék lett.

A Balaton mellett az összes belföldi vendégéjszaka 12 százaléka jutott a Mátra-Bükk térségre, 7 százaléka Budapestre és környékére és ugyanennyi Debrecenre és térségére (7 százalék).
A leglátogatottabb 10 település a főváros mellett Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Hévíz és Siófok, Gyula, Zalakaros, Eger, Miskolc és Debrecen.

Az összes vizsgált városban a belföldi vendégéjszakák aránya átlagosan 80 százalék volt. A legtöbb külföldi vendégéjszakát Budapesten, Debrecenben és Hévízen töltötték el.
Idén január-szeptemberben 7,1 millió vendég 19,9 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi szálláshelyeken, 77 százalékuk belföldi volt. A szállodák 3,4 millió vendéget és 8,2 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Míg a teljes időszakban vidéken a belföldi vendégek voltak többségben (86 százalék), addig Budapesten a külföldiek (73 százalék). A belföldi vendégek száma az év első kilenc hónapjában a tavalyi 80 százalékát érte el – áll a turisztikai ügynökség MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.