Oldal kiválasztása

Szigorú járványügyi korlátozások

Szerző: | 2020-11-09.

Az eddigi legszigorúbb járványügyi korlátozások lépnek életbe november 11-étől, szerdától. Az intézkedések első lépésben 30 napig lesznek érvényben, de szükség esetén meghosszabbíthatják őket.

Szerdától általános kijárási és gyülekezési tilalom lép életbe. Íme, a fontosabb intézkedések:

– Este 8 és hajnal 5 között kijárási tilalom, felmentést csak a munkába menők és a munkából jövők kapnak, illetve rendkívüli esetekben adható ilyen igazolás.
– Az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás és étel elvitel lehetséges.
– A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.
– Általános rendezvénytilalom.
– A felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják.
– A középiskolákban online oktatás lép életbe.
– A bölcsődék, óvodák és általános iskolák 14 év alattiak számára nyitva maradnak.
– A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni.
– A szabadidős létesítményeket, fitnesztermeket, fedett uszodákat, színházakat, múzeumokat, állatkerteket zárva kell tartani.
– Az üzletekben az ott foglalkoztatottak kivételével tilos este 7 óra és reggel 5 óra közötti az üzletben, a lottózóban, valamint a nemzeti dohányboltban tartózkodni. Az üzletek, az élelmiszerboltok, a fodrászatok és egyéb kisipari szolgáltatók 19 óráig lehetnek csak nyitva. Este és reggel 5 óra között a gyógyszertár és az üzemanyagtöltő-állomás nyitva tarthat.
– Tilos minden gyülekezés és csoportosulás!
– Családi összejöveteleken, magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt. Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek. A temetéseken legfeljebb csak ötven ember vehet részt.

A Magyar Közlöny azt írja, az intézkedések betartását a rendőrség a honvédség közreműködésével ellenőrzik, és ha a rendőrök vagy a katonák azon kapják az üzletekben a vásárlókat, hogy nem hordják rendeltetésszerűen a maszkot, akkor az üzlet tulajdonosát százezer forinttól egymillió forintig büntethetik, az adott üzletet legalább egy napra, legfeljebb pedig egy évre be is zárathatják.

Továbbá este hét és reggel öt óra között adott üzletben, lottózóban vagy dohányboltban csak és kizárólag azok lehetnek bent, akik ott dolgoznak, más nem. Ha valamiért ezt a rendelkezést megszegik, szintén bírság jár. A bírság befizetésére mindenkinek 15 napja van, fellebbezni pedig nem lehet a határozat ellen.

Akik nem tartják be a maszkviselési szabályokat, pénzbírságot kaphatnak, ez minimum 5 ezer, maximum 500 ezer forint lehet.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Szeptember 20
  • 20
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004