Oldal kiválasztása

Sándor Katalin kapta a szociális tevékenységért díjat

Szerző: | 2020-11-13.

Sándor Katalin, a Nagycsaládosok Szivárvány Egyesület elnöke kapta idén a Balatonfüred szociális tevékenységéért díjat. Az önkormányzat elismerését a járványhelyzet miatt egy későbbi időpontban, a tervek szerint jövő tavasszal veszi csak át a díjazott.

Sándor Katalin tíz éve vezeti a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló füredi civil egyesületet, de tevékenysége jóval korábbra nyúlik vissza, hiszen már 20 évvel ezelőtt részt vett a városban élő szociálisan hátrányos helyzetűek feltérképezésében.
Vezetésével és aktív közreműködésével a társadalmi szervezetben szerteágazó tevékenységet folytatnak, egyebek mellett érdekvédelmi, jogi, adóügyi és egyéb tanácsadással, ügyintézéssel segítik a rászorulókat.

A szülők számára előadás sorozatot hívott életre elsősorban a problémás gyermekek nevelésével kapcsolatban, gyermekfesztiválokat, kézműves foglalkozásokat, nyári olvasótáborokat szervezett. A Sellő Alapítvány elnökeként az Advent Fényei rendezvény egyik kitalálója és éveken át szervezője.

Önkéntes segítőkkel együtt öt éve végez élelmiszermentést a nagyobb füredi áruházakból, a program révén több száz rászoruló család jut rendszeresen élelmiszerhez. Vezetésével a Nagycsaládosok egyesülete 2013-óta minden évben karácsonyi segélyakciót hirdet, több ízben tartott gyermek- és felnőttruha osztási akciót.

Sándor Katalin évtizedek óta folytatott áldozatkész, önzetlen szociális tevékenysége nagyban hozzájárul Balatonfüred szociális és gyermekjóléti ellátásának színvonalas biztosításához – áll a laudációban.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Január
  • Nincs esemény

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004