Oldal kiválasztása

Emlékezés Hamvas Bélára és Szőcs Gézára

Szerző: | 2020-11-16.

A járványhelyzet miatt az idei Hamvas Napokat is csak az online térben lehetett megtartani. A Hamvas hársnál ezúttal a november elején elhunyt Szőcs Géza költőre is emlékeztek.

A Hamvas Béla Asztaltársaság idén 20. alkalommal emlékezett meg a magyar irodalom és bölcselet meghatározó gondolkodójáról Hamvas Béláról, ezúttal a nyilvánosság nélkül, az online térben.

Az EKF 2023 és az MMA támogatta, a vírus miatt rendhagyó Hamvas Napokon Tóth Krisztina költővel lehetett együtt szavalni Szőcs Géza: Add rá a benned alvó gyanútlan kisgyerekre című versét. A Vaszary Galéria Széchenyi termében jelképesen megnyílt Szamódy Zsolt fotóművész Fák című kiállítása, Szarvas József színművész egyedül zarándokolt el a Koloska-völgyi Hamvas hárshoz, ahol felolvasta a fánál található szöveget. A HolddalaNap együttes pedig online koncertet adott a Kisfaludy Galériában a mester emlékére.

A spanyol nagykövet asszony, Anunciada Fernández de Córdova és Navracsics Tibor kormánybiztos videóüzenetben beszélt az íróról és a nem rég elhunyt Szőcs Géza költőről, aki a Hamvas kultusz egyik elindítója volt.

Szőcs Géza a Hamvas Napokon legutóbb 2018-ban tartott előadást Balatonfüreden, egyebek mellett hangsúlyozta: Hamvas Béla azon kevesek közé tartozik, akik nem voltak hajlandóak kompromisszumot kötni a mindenkori hatalommal. Nem volt megvásárolható.

A Füred TV videója.

A koloskai hárs dicsérete:

A spanyol nagykövet Anunciada Fernández de Córdova videóüzenete:

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Február 1
  • 01

    Filmklub: Szárnyas fejvadász

    20:00 -22:00
    2022.02.01
    Balatonfüred, Horváth Mihály utca
    Balatonfüred, Horváth Mihály utca

    Ridley Scott kultikus sci-fije.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004