Oldal kiválasztása

A könyvtár zárva, de szabad a kölcsönzés

Szerző: | 2020-11-20.

A november 10-én életbe lépett kormányrendelet értelmében a füredi könyvtár is bezárt. Az épületbe ugyan nem lehet belépni, de lehetőséget biztosítanak a kölcsönzésre.

– A tavasszal is hasznosnak bizonyult szolgáltatásunkat újra indítottuk – mondta Tóth Györgyi, a könyvtár igazgatója. – Olvasóink a teljes nevük vagy olvasójegy-számuk megadásával elküldhetik nekünk e-mailben – a szerző és a cím feltüntetésével – a kölcsönözni kívánt könyvek listáját, de telefonon is bediktálhatják a kérésüket. Az összekészített könyvcsomagok előre egyeztetett időpontban a könyvtár oldalsó, mozgássérültek által is megközelíthető bejáratánál vehetőek át hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

Az olvasmányok kiválasztásában segítség lehet a könyvtár honlapján található katalógus, ahol szintén az olvasójegy számával és jelszóval azt is ellenőrizhetjük, hogy épp milyen könyvek vannak nálunk. A lejárt határidők miatt nem kell aggódni, hisz a zárlat feloldásáig a már kikölcsönzött könyveket automatikusan meghosszabbítják.

– A tavaszi zárlat idején sokan és örömmel fogadták a könyvek elvitelének lehetőségét – emlékezett vissza Tóth Györgyi. – Az újabb vészhelyzet miatti zárás óta eltelt egy hét alatt már közel száz olvasó jelezte, hogy szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást. Akik koruknál vagy betegségüknél fogva nem tudnak személyesen eljönni a könyvcsomagért, azoknak kollégáink az előírt védőfelszerelésben kiszállítják azt, illetve a Szociális Alapellátó Központ vállalta, hogy az ő ellátottaikhoz elviszik a becsomagolt könyveket. Az önkormányzat jóvoltából a könyvbeszerzésünk nem állt le, érkeznek az új könyvek, amikre nagy igény van.

A zárva tartás idején a könyvtár munkatársai fogadják a beérkező igényeket, összekészítik a könyvcsomagokat és háttérmunkát is végeznek. A beiratkozott olvasók a katalógusból választott könyvre elő is jegyezhetnek, a szintén csomagoltan visszaérkező könyveket azonban nem adják ki azonnal: félre teszik őket és csak az előírt pihentetési idő után válnak ismét kölcsönözhetővé.

A városi könyvtár elérhetőségei: olvszolg@varosikonyvtar.t-online.hu vagy gyermekkonyvtar@varosikonyvtar.t-online.hu, telefonszám: +36 87 343 070. A könyvek kiválasztásához használható katalógus itt található.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2021 >
Október 1
  • 01

    A Zene világnapja

    10:00 -19:00
    2021.10.01
    Balatonfüred, Szent István tér
    Balatonfüred, Szent István tér

    Zenés flashmobok.

    Ferencsik-napok

    16:00 -20:00
    2021.10.01-2021.10.08
    Balatonfüred, Ady Endre út 13.
    Balatonfüred, Ady Endre út 13.

    Koncertek, előadások.

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004