Oldal kiválasztása

Idén tilos a szilveszteri tűzijáték

Szerző: | 2020-12-30.

A járvány elleni védekezés miatt az idei szilveszteren tilos a közterületi tűzijáték és magánterületen is csak az alacsony kockázatú eszközök használhatók, vagyis a petárdák nem.

A megszokott szilveszteri pirotechnikai termékek idén nem is érhetők el a kereskedelemben, csak az első két kategóriába tartozó tűzijátékokat lehet megvásárolni és felhasználni, ám közterületen ezeket is tilos működtetni.

Tulajdonképpen idén csak a kertes házak udvarán van lehetőség a tűzijátékra, a társasházak erkélye például már nem minősül szabadtérnek, ott tilos használni ezeket az eszközöket. Ha valaki a társasház közös udvarán szeretne tűzijátékot működtetni, csak akkor teheti ezt meg, ha a társasház házirendje megengedi.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatója szerint a négy kategóriába sorolt tűzijátékok közül csak az alábbiak használhatók:
A közepes, szabadtéri használatra szánt tűzijátékok tiltottak. A járvány előtt ezeket lehetett december 28. és 31. között megvásárolni és szilveszterkor felhasználni, ám idén tilos az árusításuk és a felhasználásuk is.

Szilveszterkor fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Balatonfüreden is, megbüntetik a kijárási tilalmat megszegőket, de ellenőrzik a tűzijátékok használatát is.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Október

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a
  • örök füredi2024-03-22 09.56AgoraÉn nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004