Balatonfüred, mint okos város

Balatonfüred önkormányzata támogatást nyert a Digitális Jólét Program keretében az okos város mintaprojektek megvalósítására. A projekt egyik eleme egy online kérdőív, amelyet bárki kitölthet.

Az okos város koncepciója egyre fontosabbá válik napjainkban, egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem mind a háztartásokban, mind vállalati szinten.

Ma már nem kell választani a technológia és a környezetvédelem között – hiszen az egyik szolgálhatja a másikat. Emiatt is alakulhatott ki az okos város (vagy “smart city”) fogalma, amely a legújabb technológiák és innovációk segítségével végez fejlesztéseket egy adott településen

Az okos város részeként értelmezhetünk minden olyan megoldást, amely a fejlett technológiát használja ahhoz, hogy egy települést élhetőbbé tegyen. Balatonfüred egy ilyen programhoz csatlakozhat.

A programhoz szervesen kapcsolódó kérdőív a következő témákat érinti: közlekedés, hulladékgazdálkodás és -hasznosítás, fenntartható vidékfejlesztés és településüzemeltetés, klímavédelem, valamint a turizmus, különös tekintettel a koronavírus járvány okozta válsághelyzetre.

A kutatási program során azt is vizsgálják, mely problématerületeken lehetne az „okos város” módszerek alkalmazásával előrelépést elérni.
A kérdőív kitöltése mindössze 10-15 percet vesz igénybe.

A kérdőív ezen a linken érhető el. 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.