Szavazás – Ki lehet az év füredi vállalkozója?

Idén is keresik az év balatonfüredi turisztikai vállalkozóját, aki példamutató munkájával, színvonalas szolgáltatásával érdemes az elismerésre. A helyi turisztikai egyesület szakmai díját a legtöbb szavazatot kapott jelölt kapja. Íme, a lista, négy jelölt maradt, akikre online lehet majd szavazni.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezi az idegenforgalmi szezonnyitóját ezúttal azonban rendhagyó módon online.

Mennyi a város turisztikai bevétele? Melyek a legfontosabb fejlesztési elképzelések? Mire van pénz, és milyen lehetőségekkel lehet számolni? A koronavírus okozta nehézségek ellenére milyen ötletekkel lehet segíteni a helyi turisztikai szektor szereplői? Ezekre keresik a válaszokat.

A március 3-án, szerdán, 14 órakor kezdődő évadnyitóhoz bárki csatlakozhat online, sőt részt vehet az év vállalkozója díj szavazáson is.

A rendezvény linkje itt érhető majd el.

A program keretében átadják az Év Balatonfüredi Turisztikai Vállalkozója díjat.
A helyi turisztikai egyesület elnöksége idén is három jelöltet indít, míg a negyedik vállalkozót a közönség szavazta meg. A beérkező rekord mennyiségű, 1100 szavazat alapján a 2020-as Év Vállalkozója Díj közönség jelöltje: Horváth Anikó a Kedves Cukrászda vezetője.

Íme, a jelöltek:
Hortobágyi Gergő – Nagyi kertje
Aszófőn, a bicikliút mellett működik a kis családi vállalkozás, amelyet 2015-óta vezet az eredetileg cukrász végzettségű Hortobágyi Gergő. Házias ételek, egyedi készítésű sütemények, minőségi kínálat és kiszolgálás jellemzi a családias vendéglőt.

Soponyai Róbert – Giorgi Pizzéria
Harminc éve működik a városban a népszerű pizzéria, Soponyai Róbert 2001-óta vezeti az üzletet. Az egész évben nyitva tartó, olaszos és magyaros ízeket kínáló étterem a turisták mellett a helyiek igényeinek kiszolgálását is fontosnak tartja.

Kiss József – Jocibusz
2013-óta működik a Jocibusznak keresztelt személyszállító szolgáltatás, amely elsősorban Balatonfüred és térségében érhető el. Iskolákkal, helyi vállalkozásokkal, turisztikai szolgáltatókkal áll kapcsolatban a cég, öt kisbuszukkal elsősorban kirándulásokra, bortúkra szállítják az utasokat.

Horváth Anikó – Kedves Cukrászda (közönség díjas)
Horváth Anikó 2016-óta családi vállalkozásban vezeti a cukrászdát. Tradicionális sütemények, klasszikus cukrászdai hangulat és miliő jellemzi a Blaha utcában található helyet. Az utóbbi években már reggelizőként is működnek, illetve egyre népszerűbbek a saját készítésű pitéik.

A négy vállalkozás közül a legtöbb voksot kapó nyeri el a 2020-as Év Turisztikai Vállalkozója Díjat.

Újdonság, hogy idén megválasztják az év startup vállalkozását is, erre külön nem lehet szavazni, a díjat a turisztikai egyesület elnöksége dönti el.

A rendezvényen tájékoztatót tart Bóka István polgármester, Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke, Cserép László, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője, valamint Schmidtné Kositzky Anett, a Balatonfüredi Kulturális Nonprofit Kft igazgatója.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.