Oldal kiválasztása

Szavaztak a szülők: nem akarják az egyházi fenntartású iskolát

Szerző: | 2021-03-19.

Az Eötvös Loránd Általános Iskolába járó diákok szülei a március 19-én, pénteken tartott szavazáson döntő többséggel úgy döntöttek: nem támogatják, hogy az iskola a katolikus egyház fenntartásába kerüljön.

A 408 szavazásra jogosultból végül 244-en jelentek meg az iskolában kihelyezett urnánál, és adták le a voksukat. 205-en szavaztak amellett, hogy maradjon állami fenntartású az iskola, míg 39-en az egyházi fenntartás mellett voksoltak. Így, a szülők döntő többséggel elutasították, hogy az iskola egyházi fenntartásba kerüljön.

A tanintézmény jelenleg állami fenntartásban működik, az iskolai ingatlan tulajdonosa viszont az önkormányzat.
Az iskolának 408 diákja van, így a jogszabályok szerint legalább 205 fenntartóváltás melletti igen szavazatra lett volna szükség ahhoz, hogy a Veszprémi Érsekség átvehesse az intézmény működtetését. A szabályok szerint azok a szülők, akik nem jelentek meg a szavazáson, automatikusan a jelenlegi működési forma megtartása mellett voksolók táborát gyarapították.

Mint arról korábban hírt adtunk, a katolikus egyház a következő tanévtől szerette volna átvenni az Eötvös Loránd Általános Iskola fenntartását, szándékáról jogi nyilatkozatot is tett.

A fenntartóváltást ellenző szülők az önkormányzatnak illetve a tankerületnek is elküldtek egy-egy petíciót, jelezve: szeretnék, hogy állami kézben maradjon az iskola, amennyiben azonban megvalósul a fenntartóváltás, úgy kilátásba helyezték gyermekük iskolaváltását.
Az iskolában tanító pedagógusoknak ugyan csak véleménynyilvánítási joguk van az ügyben, de a napokban állást foglaltak ők is, a tanárok és az iskola dolgozóinak 80 százaléka továbbra is állami fenntartásban szeretné tudni a tanintézményt.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Június

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004