Áprilistól újra elszállítják a zöldhulladékot

Április 7-étől kezdődik a városban a zöldhulladék szállítása, amelyet az erre a célra használt barna kukákban illetve a Probio Zrt.-nél vásárolható zöld színű, biológiailag lebomló zsákokban lehet kihelyezni az ingatlanok elé.

Az eddigi menetrendnek megfelelően április elején ismét elkezdődik a zöldhulladék szállítás a városban. Változás, hogy a lakosság kérésének eleget téve, tavasszal és ősszel, azaz áprilisban és novemberben a rendszer visszatér a heti hulladékszállításra. A két hónapban hetente szállítják el a zöldhulladékot, május-október között pedig kéthetente.
A feltételek változatlanok, szerdánként, ingyenesen elszállítják az ingatlanok elé a megfelelő tárolókban kihelyezett zöldhulladékot.

Íme, a szállítások napjai:

április 07., 14., 21., 28.
május 05., 19.
június 02., 16., 30.
július 14., 28.
augusztus 11., 25.
szeptember 08., 22.
október 06., 20.
november 03., 10., 17., 24.

A biológiailag lebomló zsákok 549 forintba kerülnek, ezek március 29-től ügyfélfogadási időben megvásárolhatók a Probiónál.
A kötegelt fásszárú zöldhulladékokat a közterületre továbbra sem lehet kihelyezni, azt nem szállítják el.
A zöldhulladékok az Aszófői úti, komposztáló telepen is elhelyezhetők évente 150 kg mennyiségig ingyenesen. A 150 kg feletti mennyiség esetén, a közszolgáltató által meghatározott díj ellenében, helyezhető el a zöldhulladék. A beszállításkor az utolsó befizetett számla bemutatása szükséges.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.