Bezár a füredi koronavírus szűrőpont

Április 30-án bezár a Vaszary Villában működő koronavírus szűrőpont. A betegszámok annyira lecsökkentek, hogy nem indokolt a továbbiakban a részleg működtetése. Március óta több mint ezer beutaltnak a tesztelését végezték el a füredi szűrőponton.

A csúcsidőszakban naponta hetven beutaltnál végezték el a gyorstesztet, ha annak eredménye negatív volt, akkor a biztonság kedvéért a PCR-tesztet is. A vizsgáltak 30-40 százaléka bizonyult pozitívnak, napok óta viszont drasztikusan csökkent a kért tesztelések száma.

– Egyre kevesebb beteget kell tesztelnünk, jelenleg naponta tíz mintavételt végzünk, ezért a hónap végén megszüntetjük a füredi szűrőpontot. Természetesen a háziorvos illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott beutalóval rendelkezők koronavírus tesztelése tovább zajlik majd. A mentőszolgálat mindenkit telefonon felhív, a mozgásukban korlátozottakhoz illetve az állapotuk miatt nehezen közlekedőkhöz továbbra is kimegyünk és a lakáson végezzük el a tesztelést, a többi esetben a veszprémi szűrőpontra kell beutazni – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Nátrán Albin vezető mentőtiszt.

A Vaszary Villa Honvéd utcai bejárata felől megközelíthető szűrőpont április 30-án, pénteken 12 óráig működik.

Mint arról korábban írtunk a Vaszary Galéria június 5-től lesz látogatható, akkor nyílik meg a város 50 éves évfordulója alkalmából rendezett fotókiállítás, a város több kulturális intézménye pedig már május 5-től kinyit.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.