Szabadtéri vetítések, premierek – Filmfesztivál a városban

Június végén Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi lesz a helyszíne a Magyar Mozgókép Fesztiválnak, amelyen az év legjobb magyar játékfilmjeit, dokumentum-, tévé-, animációs és kisjátékfilmjeit láthatja a közönség. Több film premier vetítése is itt lesz.

Új névvel, megújult külsővel és premierekkel június 23-26. között rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét a Magyar Mozgókép Fesztivált a Balaton régió három városában: Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.
A hazai filmes seregszemle a tavaly nagy sikerrel megrendezett Veszprém-Balaton Filmpiknik utódja lesz, szabadtéri vetítésekkel és nyári, vízparti programokkal.

A Nemzeti Filmintézet a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezőivel közösen újragondolta a magyar film ünnepét. Az új fesztivál célja, hogy a legújabb alkotásokat bemutassa a nagyközönségnek és a magyar filmes-televíziós szakma találkozója legyen.
A korábbi legendás veszprémi televíziós seregszemlék hagyományát folytatja a Magyar Mozgókép Fesztivál a legújabb magyar filmek premierjeivel, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, felújított klasszikusokkal és népszerű közönségfilmekkel. Balatonfüreden több helyszínen (mozi, Tagore sétány) is lesznek vetítések, amelyek mellett közönségtalálkozók, gyermek- és ifjúsági programok, gasztrorendezvények, kiállítások és koncertek is várják az érdeklődőket.

A fesztivál záróünnepségén, június 26-án, átadják a Magyar Mozgókép Díjakat.

Amint lesz részletes program, közöljük itt a honlapon.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.