Snétberger Ferenc és vendégei

2021-06-26. 19.30Kisfaludy Galéria

Snétberger Ferencet a kritikusok és a közönség világszerte a kortárs gitár egyik félreismerhetetlen hangjaként tartja számon. A klasszikus és jazz zenében kifejlesztette egyedi stílusvilágát, amelyet a natív roma dallamok, flamenco gitár technikák, szamba ritmusok és természetesen Bach inspirálnak, mintegy hidat építve a ma és a tegnap között.

2002-ben Snétberger Ferencet díszpolgárrá avatta szülővárosa, majd 2010-ben Budapesttől részesült hasonló kitüntetésben. Két évvel később, a Magyar Köztársaság Érdemrendjével tüntették ki, 2014-ben Kossuth-díjban részesült. Rangos nemzetközi elismeréssekkel is kitüntették, 2021-ben a Német Köztársaság Érdemkeresztjét vehette át.

Számos szólóalbuma jelent meg, több albumon működik közre partnerként. Végigkoncertezte Európát, fellépett Japánban, Koreában, Indiában, Vietnamban és az USÁ-ban is.

Koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött, csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

19.00-19.20 között a regisztrált nézőknek érkezési sorrendben biztosítanak belépési lehetőséget. Utána a szabad helyeket elfoglalhatják a regisztráció nélkül érkezők.

Bővebb információ: balatongitar.hu

További programok

Hozzászólások lezárva.