Oldal kiválasztása

Balatonfüreden ünnepelt a filmes szakma

Szerző: | 2021-06-27.

Balatonfüreden adták át a Magyar Mozgókép Fesztivál díjait. Az Anna Grand Hotelben rendezett ünnepségen húsz kategóriában osztottak ki díjakat. A Hasadék lett a legjobb film, Hámori Ildikót választották a legjobb női főszereplőnek, míg a legjobb férfi főszereplő díját Gáspár Tibor vihette haza.

Krasznahorkai Balázs Hasadék című alkotása kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a Dombrovszky Linda rendezte Pilátus pedig a legjobb tévéfilmnek járó díjat az Anna Grand Hotel báltermében tartott szombati esti gálán, mely az első Magyar Mozgókép Fesztivál ünnepi záróeseménye volt.

A legjobb rendező Dombrovszky Linda lett, míg a legjobb elsőfilmesnek járó díjat Varsics Péternek ítélte a Márta István vezette zsűri. A legjobb női főszereplőnek járó díjat Hámori Ildikó vehette át a Pilátusban nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi főszereplő díját Gáspár Tibor vihette haza A feltaláló címszerepéért.

Összesen húsz kategóriában osztottak ki Magyar Mozgókép Díjakat. A közönség A taxis című kisjátékfilmet találta a legjobbnak. A díjat Kelemen Zénó, Munkácsy-díjas szobrászművész tervezte.

A legjobb tévésorozatnak A Martfűi Rémet tartotta a zsűri. A legjobb kisjátékfilmnek járó díjat Bozsogi János vehette át az Ezerkilencszáztizenkilenc című alkotásáért. A legjobb animációsfilm kategóriát Cakó Ferenc nyerte a Világzabáló és visszaállító című munkájával. A dokumentumfilm győztese A mi Kodályunk című film, melynek rendezője Petrovics Eszter. A legjobb elsőfilmes rendezőnek járó díjat Varsics Péter vihette haza az Így vagy tökéletes című romantikus vígjátékáért.

  • Képgaléria

A Post Mortem kapta a legtöbb díjat: a legjobb operatőrnek Nagy Andrást találta a zsűri, a legjobb vágó Király István, a film vágója lett, díszlet/látvány kategóriában Hujber Balázst tartotta a zsűri a legjobbnak, a legjobb maszk győztese pedig Hámori Dániel lett az ebben a filmben nyújtott teljesítményéért.

A korábban közzétett jelöltekből a Magyar Filmakadémia zsűrije döntött a nyertesekről.

Egy nappal korábban a Kisfaludy Galériában adták át az életműdíjakat.

Bereményi Géza író-rendező, valamint Mécs Károly, Moór Marianna és Tordai Teri színművészek kiemelkedő pályáját ismerte el a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjjal.

Káel Csaba, magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszédében azt hangsúlyozta, hogy a díjjal szeretnék megköszönni a művészek általuk nyújtott számtalan filmélményt, egyúttal a csodálatukat is igyekeznek kifejezni az elismeréssel.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
November
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004