Tűzijáték és koncertek

Sétáló negyeddé változik augusztus 20-án a reformkori városrész. Az állami ünnep városi rendezvényeihez kapcsolódó tűzijáték este tíz órakor kezdődik. A móló végéből lövik majd fel a tűzrakétákat. Több ezren lesznek a parton.

Délelőtt a hagyományoknak megfelelően a Szent István téren tartják meg a nemzeti ünnep városi rendezvényét, amelyen átadják a városi kitüntetéseket is.

Este a parton koncert lesz, és javában zajlik a Borhetek is, ahol várhatóan csúcsforgalom lesz, a Tagore sétányról minden évben több ezren kísérik figyelemmel a füredi mólóról kilőtt tűzijátékot. Borheti részletes program itt.

Augusztus 20-án, 16-24 óra között forgalmirend-változás lesz a városban, a Blaha Lujza utca (a Csokonai utca kereszteződésig) le lesz zárva a gépjárműforgalom elől.

A 22 órakor kezdődő tűzijáték miatti lezárás: 21 órától 23-ig a forgalmat elterelik a Jókai utcáról a Honvéd utcára. A Zákonyi utca az Écsy utca kereszteződéstől a Honvéd utcáig teljes szakaszában zárva lesz. A kikötői célforgalom számára a behajtás engedélyezett.

Az utolsó kisvonat 21 órakor hagyhatja el a területet és másnap reggel foglalhatja csak el ismét állomását.

A tűzijáték után 22.30-tól a megerősített helyi buszjáratokat lehet igénybe venni.

Az ÉNYKK a tűzijáték után kibővített menetrenddel szállítja az utasokat a Hajóállomás megállóból az Óváros és Balatonarács felé.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.