Szüreti fesztivál a parton

Látványos menet borlovagrendekkel, mutatványosokkal, díszes fogatokkal. A parton kézműves vásár, koncertek, boros pavilonok és gasztroudvar. Egy kis őszi pezsgés a méltán híres füredi borkultúrára felfűzve. Füredi szüreti fesztivál.

A Füredi Szüret már évek óta kulturális, turisztikai rendezvénnyé nőtte ki magát, a borkultúra kínálása mellett tartalmas programokat nyújt a zeneszeretőknek, a gyerekeknek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt.

Balatonfüred több mint harminc évvel ezelőtt kapta meg a szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Hogy mindez ne csak névleges legyen, és hogy a szőlőre ne csak a Balaton klímája adja az áldást, kellett egy fesztivál, amely tartalmas programokkal népszerűsíti a helyi borkultúrát.

A rendezvény leglátványosabb programja ezúttal is a felvonulás volt. A Szent István térről a Kisfaludy színpadig vonuló borlovagok, gólyalábasok, zászlóforgatók, diákok, néptánccsoportok és lovasok menetének útvonalán borkóstolók várták az érdeklődőket. A menetben mintegy harminc borlovagrend vett részt.

  • Képgaléria

A parton kézműves vásár, népi játszópark és koncertek várják az érdeklődőket. A Tagore sétányon a fesztivál ideje alatt gasztroudvar, ahol a Horváth-ház, a Péklány Kézműves Pékség, a Sparhelt Bistro, a BazsaLicom Bistro és a Vitorlás Étterem kínálja ételeit.

Részletes program itt.

A Füredi Szüret rendezvény miatt ideiglenes menetrendi változás lesz, egyes Volán buszok módosított útvonalon haladnak. Részletek itt:

Tájékoztató – Balatonfüred Szüreti Felvonulás – Helyi

Tájékoztató – Balatonfüred Szüreti Felvonulás

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.