Mindenkinek legyen karácsony – Adomány gyerekeknek

88 füredi gyermek kap karácsonyi ajándékot a Jézuska Expressz adományozási akció keretében. Egy füredi vállalkozó kezdeményezésére 56 szociálisan rászoruló helyi családot kerestek meg azzal a kéréssel, hogy írják le, a gyerekek milyen meglepetést szeretnének karácsonyra. Mindenki kívánsága teljesül.

A Jézuska Expressz karácsonyi adományozási akciót tavaly szervezték meg először, a gyűjtés egy füredi vállalkozó ötlete volt. Idén a balatonfüredi szociálisan rászoruló családokat, Holczer András alpolgármester közreműködésével, az önkormányzat illetve a helyi családsegítő központ kereste fel azzal a kéréssel, hogy a gyerekek írják le egy levélben, mit szeretnének kapni karácsonyra.

– Az volt a cél, hogy mindenkinek legyen karácsonya. Dupla annyi gyereket tudunk ezúttal megajándékozni, mint tavaly. 1,8 millió forint értékben osztunk szét ajándékokat, nincs olyan kívánság, amit ne teljesítettünk volna. Tanulságos, hogy a családok szerények voltak, sok gyerek apróságokat kért. A több gyerekes családokban természetesen minden gyermeknek viszünk ajándékot – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére a gyűjtést kezdeményező füredi vállalkozó, Vogronics Katalin, akinek az akcióval nem titkolt szándéka az is, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi lakosokat és a nem itt élő, de a városhoz kötődő vállalkozókat illetve a visszatérő nyaralókat.

A gyerekek elsősorban játékokat és ruhákat kértek, de több elektronikai cikk, például telefon, laptop vagy játékkonzol is szerepelt a kívánságok között. A kezdeményezéshez mintegy ötven, a városhoz kötődő vagy itt élő magánszemély illetve cég csatlakozott. Az ajándékokat december 22-én viszik ki az érintett családoknak.

Íme, az adományozásban résztvevők:
(Aura Hotel Balatonfüred, Bakonyi Zsolt EV Győrújbarát, Balthazar Emil, Mendoza, Bara Autóház Kft. Érd, Cziglené Kovács Orsi Füred Hotel, Csatádi Krisztina Budapest, Csermely Ákos Balatonfüred, Csőszi Róbert Balatonkenese, Dékány Dénes Csopak, Dobszai Zoltán, Soltvadkert, Eppel János, Eppel Zsuzsa Budapest, Ferenczi Gábor Budapest, Fézler Ildikó, Losan Kft. Budapest, Gaál Róbertné Balatonfüred, Gém Éva Dorko kft, Gönczi család Budapest, Halm-Bau Kft. Budapest, Halmos Kitti Budapest, Horti Gergely Budapest, Ivácskovics György Balatonfüred, Jász-Talléros Kft. Jászapáti, Kasza Miklós, Pozsony, Kis Zoltán Budapest, Korcsogné Deli Zita Balatonfüred, Kozma Attila, Zsolad Kft, Márkó, Krénusz Ferenc, Audi Centrum Budapest, Liebhauser-Hoor Armand Budapest, Lelkes Laszló és Kovách Janka Budapest, Liebhauser-Hoor Armand Budapest, Lindsay Davidson, Huston, Lukács László Budaörs, Lukács Lilla ZELNA Borászat Balatonfüred, M.Kasza Szilárd Balatonfüred, Megay Róbert, Budapest, Michal Svantner Genf, Pámel György Balatonfüred, Pintér Zita Balatonfüred, Robotcenter Balatonfüred, Sándor Lea Budaörs, Sarlós András Budapest, SpeedUp! autós klub, Csapó Zoltán Győr, Szabolcsi Gábor Budapest, Szűcs Dorina Budapest, Tönköly Zoltán Monor, Véninger Róbert Balatonfüred, Vogronics Dóra Köln, Vogronics Katalin Balatonfüred, Zeke Péter Budapest)

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.