Idén sem unatkozunk – 2022-es városi programok

Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat kimagaslik a térségből, legyen szó gasztronómiáról, képzőművészetről, sportról, irodalomról, vagy éppen fesztiválokról. A hangsúlyok és a bőséges kínálat marad jövőre is.

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. Ugyanakkor évek óta gondot is okoz a sűrű programnaptár, májustól szeptemberig tulajdonképpen rendezvénydömping van a városban.
Íme, a város idei nagyrendezvény terve, amely közel sem tartalmazza Füred összes programját, csak a legmeghatározóbbakat szemlézi.

A 2022-es évi nagyrendezvény lista itt.

A kínálat ebben az évben is bőséges lesz, a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor folytatódnak.

A sétányon a tervek szerint ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, a program a covid miatt az utóbbi két évben elmaradt. Lesz Tavaszi Fesztivál, a Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, itt lesz a Prímás verseny, az Opera gála, az augusztusi nagykoncert és Zoób Katti divatbemutatója is innen indul. Koncertezik majd Rúzsa Magdi, Fenyő Miklós, Zorán és az összegzésre készülő Charlie.

Ismét számíthatunk a Blaha Lujza utcai programokra is, a nyári hétvégéken újra lezárják majd a forgalom elől a hangulatos utcát és átteker a városon a Giro d’Italia mezőnye.

Gasztronómiai rendezvényekből sem lesz hiány, nem telhet el év a Koloska-völgyi Jókai bableves-főzőverseny nélkül, lesz Balatoni Hal és Borünnep, Krúdy gábli, decemberben pedig megrendezik a parton a Gasztro Pikniket.

Folytatódik az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programban való részvétel. Ebben az évben már több városi rendezvényt támogatott illetve részben szervezett az EKF, az együttműködés meghatározó lesz jövőre is. Nagy lehetőség az idén debütált Filmszemle folytatása, az irodalmi programok és képzőművészeti események fejlesztése, a Vaszary Galériában pedig továbbra is törekszenek az országos hírű és színvonalú kiállítások bemutatására.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.