Filmklub: Szárnyas fejvadász

2022-02-01. 20.00Balaton mozi

A havonta jelentkező balatonfüredi filmklub vetítése.

Az 1982-ben készült Szárnyas fejvadász című alkotás alighanem minden idők legjobb science fiction filmje. Ridley Scott megkérdőjelezhetetlen mesterműve hihetetlen vizualitással, egyedi látásmóddal és a rendező profetikus látomásaival nemcsak a sci-fi műfaj megkerülhetetlen darabja, de a cyberpunk stílusirányzat hivatkozási alapja is.

A film ennek ellenére csak jóval a premierje után vált saját műfajának vitathatatlan alapművévé, merthogy a Szárnyas fejvadász ’82-ben bukás volt. Hiába a neves rendező, és az akkor már sztárnak számító Harrison Ford jelenléte, a közönség nem értette, a kritikusok lehordták, a kópiáit csaknem tűzre vettették.

2019-et írunk. Egy speciális osztaghoz tartozó Deckard éppen visszavonulni készül, amikor újabb feladatot kap. Öt replikáns eltérített egy űrhajót, hogy visszatérjenek a Földre és megkeressék megalkotójukat: az életüket szeretnék meghosszabbítani. A film több kérdést is feltesz: Mit jelent embernek lenni? Honnan jövünk és hová tartunk? Mennyi időnk van még? Mi az élet értelme?

 

 

 

 

További programok

Hozzászólások lezárva.