Oldal kiválasztása

Fontos utcák újulhatnak meg

Szerző: | 2022-01-28.

Hosszú évek óta napirenden van a Balaton utca felújítása, az önkormányzat most pályázati forrásból szeretné megvalósítani a fejlesztést. A tervek szerint kiépítenék a teljes utca, -a helyi építési szabályzat szerinti- nyomvonalát, járdát és lehetőség szerint zöldfelületeket alakítanának ki, földbe helyeznék a légkábeleket.

A fejlesztés megvalósításához összesen 44 ingatlanrészt illetve öt teljes ingatlant kell az önkormányzatnak megvásárolnia. Részletek itt.
Az ingatlanok forgalmi értékét az önkormányzat által felkért szakértő állapította meg, az értékbecslés alapján az érintett ingatlanrészek összesen 61,5 millió forintot érnek.

Az önkormányzat az érintett ingatlanok tulajdonjogát elsősorban adás-vétellel kívánja megszerezni. Ha az adásvételi szerződés megkötés nem jön létre, akkor az önkormányzat kisajátítási eljárást indíthat.

A képviselő testület legutóbbi ülésén döntött arról is, hogy pályázatot nyújt be a belügyminisztérium által kiírt belterületi utak és járdák felújítását célzó programjára, a maximális 40 millió forintos támogatást kérve. A tervek szerint az ötven százalékos önerő biztosításával, 80 millió forintból teljes hosszában felújítanák a Munkácsy Mihály utcát és járdáit, valamint új aszfaltburkolatot kapna a Deák Ferenc utca alsó szakasza. Mindkét utcában jelentős a gyalogos és az autóforgalom.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Szeptember

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004