Fontos utcák újulhatnak meg

Hosszú évek óta napirenden van a Balaton utca felújítása, az önkormányzat most pályázati forrásból szeretné megvalósítani a fejlesztést. A tervek szerint kiépítenék a teljes utca, -a helyi építési szabályzat szerinti- nyomvonalát, járdát és lehetőség szerint zöldfelületeket alakítanának ki, földbe helyeznék a légkábeleket.

A fejlesztés megvalósításához összesen 44 ingatlanrészt illetve öt teljes ingatlant kell az önkormányzatnak megvásárolnia. Részletek itt.
Az ingatlanok forgalmi értékét az önkormányzat által felkért szakértő állapította meg, az értékbecslés alapján az érintett ingatlanrészek összesen 61,5 millió forintot érnek.

Az önkormányzat az érintett ingatlanok tulajdonjogát elsősorban adás-vétellel kívánja megszerezni. Ha az adásvételi szerződés megkötés nem jön létre, akkor az önkormányzat kisajátítási eljárást indíthat.

A képviselő testület legutóbbi ülésén döntött arról is, hogy pályázatot nyújt be a belügyminisztérium által kiírt belterületi utak és járdák felújítását célzó programjára, a maximális 40 millió forintos támogatást kérve. A tervek szerint az ötven százalékos önerő biztosításával, 80 millió forintból teljes hosszában felújítanák a Munkácsy Mihály utcát és járdáit, valamint új aszfaltburkolatot kapna a Deák Ferenc utca alsó szakasza. Mindkét utcában jelentős a gyalogos és az autóforgalom.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.