Oldal kiválasztása

Körforgalom épül a város legforgalmasabb csomópontjában

Szerző: | 2022-03-19.

Megvalósul a város régóta tervezett egyik legfontosabb közútfejlesztése, a Germering utcai forgalmas csomópont közlekedésének teljes átalakítása. A több sávos, lámpás, biztonságos közlekedést biztosító körforgalom 2024 tavaszára készülhet el.

Állami finanszírozásban megépül a 71-es számú főút Balatonfüredre bevezető szakaszán a körforgalom – jelentette be Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
– A kormány biztosítja a beruházás költségeit. Még nem tudjuk pontosan mennyibe kerül majd a körforgalom kiépítése, ráadásul a vasúti pályát is érintik majd a munkálatok, a közbeszerzés függvényében, 300-600 millió forint közötti beruházásra számítunk – vélekedett a miniszter, aki hozzátette: a beruházás a biztonságos közlekedés biztosítása mellett élénkítheti a térség gazdasági fejlődését is.

A Germering utca, a Balaton utca és a 71-es főút csomópont átépítése régóta napirenden van, a város közlekedésfejlesztésének egyik sarkalatos része. A teljes egészében állami beruházásként kezelt közútfejlesztési program keretében egy modern jelzőlámpás, több sávos, úgynevezett turbó körforgalom épül a csomópontba, amely biztonságos közlekedést nyújt majd a gépjárművek és gyalogosok számára egyaránt, illetve jelentősen csillapítja a városba bejövő forgalom sebességét.
A tervek szerint a Balaton utca nyomvonalát a vasúti pálya alatt vezetnék át, ezzel az arácsi városrész autós és gyalogos megközelíthetősége valamint az észak-déli keresztező forgalom is sokkal biztonságosabb lesz.

– A körforgalom megépítése több szempontból is jelentős beruházás lesz. Megszüntetjük a jelenlegi balesetveszélyes közlekedést, megoldódik a csomópontban a gyalogos közlekedés és összekötjük az északi és déli irányú forgalmat is. Ez egy átfogó koncepció része, amely a várost átszelő 71-es főút közlekedését szabályozza. Több csomópontot is átszervezünk, ilyen a Jókai utca és a 71-es főút kereszteződése, és hamarosan elkezdődhet a Deák Ferenc utca-Lóczy utca találkozásának átépítése is – fogalmazott a sajtótájékoztatón Bóka István polgármester.

Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a Germering utca, a Balaton utca és a 71-es főút csomópont rendkívül forgalmas, nagyon fontos a helyi lakosok és a városba érkező látogatók számára egyaránt, hogy itt egy biztonságos közlekedést biztosító körforgalom épüljön.

A tervek szerint jövő év elejére készülnek el a körforgalom engedélyezési tervei, a munkálatok szeptemberben kezdődnek, a körforgalmat várhatóan 2024 tavaszán adják át.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2023 >
Június
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • csalódott mátrai országjárók2024-04-14 10.23AgoraTegnapelőtt (péntek) voltunk a Kisfaludy strandon, a WC még mindig csukva. Ezzel szemben kedden az akali strandon már régóta nyitva
  • Balatonfured.hu2024-04-06 12.40AgoraKedves Virág, mindkét oldalon április 10. a jelentkezés dátuma. Reggel 7.30-tól lehet jelentkezni. Üdv A szerk
  • Virág2024-04-05 16.21AgoraÉrdeklődnek vki illetékestől hogy a támogatott virágvásárlási lehetőségre mikortól lehet jelentkezni? Ui. a hírben ápr. 10-e, a jelentkezési oldalon pedig

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004