Oldal kiválasztása

Átadták az új Balatonfüredi Járási Hivatalt

Szerző: | 2022-03-22.

Átadták az 560 millió forintból megépült új Balatonfüredi Járási Hivatalt. A városhoz méltó, szakszerű, gyors és méltányos ügyintézést biztosító közintézményt avatunk – fogalmazott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, a 22 települést átfogó hivatal ünnepélyes átadóján.

– Fontos szempontja a kormánynak a területi közigazgatás átalakítása, eltökélt szándékunk, hogy a nyugati elvárásoknak megfelelő közigazgatást biztosítsunk. Ez most itt a látványosan fejlődő Balatonfüreden megvalósult. Méltó környezetben, egy modern épületben zajlik majd a hivatali ügyintézés – fogalmazott Gulyás Gergely.

A megyében összesen tíz járási hivatal működik, ezek közül az egyik a Kossuth utcában megépült füredi járási hivatal, amelyben a megyei kormányhivatal három osztálya kapott helyet: a foglalkoztatási-, a népegészségügyi-, illetve az építési és örökségvédelmi osztály.

– Modern körülmények között tudjuk fogadni az ügyfeleket. Összesen 42-en dolgoznak a hivatalban, Balatonfüreddel együtt 22 település ügyeit viszik. Az elmúlt években jelentősen csökkentettük a kiadásainkat, a munkát hatékonyabbá tettük, erre jó példa ez az új épület is, ahol egyszerűbb és gyorsabb lesz az ügyintézés – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott, aki külön megköszönte a füredi önkormányzatnak, hogy biztosította a telket az építkezéshez.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő  kiemelte: a közszolgáltatás a legfontosabb szolgálat, ezért szorgalmazta a járási hivatal megépítését, a modern, elektronikus ügyintézés biztosítását.

A most átadott új hivatalban (Kossuth Lajos utca 26.) már el is kezdődött a munka, ezzel a Balatonfüredi Járási Hivatal két épületben működik a városban. A Felső köz 2. szám alatti épületben ugyanis továbbra is elérhető a kormányablak, a hatósági és gyámügyi osztály valamint a földhivatal.

  • Képgaléria

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2023 >
Február

Hírek, Agora

Hírek

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Brien Fery2024-04-16 12.02AgoraA Fürdö utcában a Rendszetudományi központ előtt az úttest megsüllyedt és annyira hepehupás hogy csak lépésben lehet áthaladni a szakaszon.
  • Nyugdijas Öreghegyi2024-04-16 11.57AgoraTisztelt Somogyi úr, az Öreghegyi utca elején létesítettek egy kis "Park"-ot. Sajnos ennek a rendben tartására úgy látszik nem jut
  • csalódott mátrai országjárók2024-04-14 10.23AgoraTegnapelőtt (péntek) voltunk a Kisfaludy strandon, a WC még mindig csukva. Ezzel szemben kedden az akali strandon már régóta nyitva

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004