Pezsgő-sziget a füredi mólón

Különleges Champagne-ok, osztrigák és zene a füredi mólón. Kifinomult, könnyed, szezonindító rendezvény ínyenceknek – két napon át a Balaton ölelésében. Pezsgő-sziget, Champagne és Ti.

Újra megrendezik a füredi mólón a Pezsgő-sziget, Champagne és Ti szezonnyitónak szánt eseményt. A szabadtéri, könnyed rendezvény mára már törzsközönséggel is büszkélkedhet, hiszen kinek ne esne jól egy pohár finom pezsgő a Balaton partján.

– Nagy sikere volt az előző rendezvényeknek ezúttal is könnyed, elegáns, beszélgetős programmal készülünk. Továbbra is mindenki számára nyitott a program, az a cél, hogy aki éppen arra sétál, betérhessen hozzánk egy pohár pezsgőre. Kuriózum, hogy egy helyen ennyi féle minőségi Champagne pezsgő elérhető. Már ezer forinttért lehet pezsgőt kóstolni, de megbontjuk az igazi különlegességeket is, így a legextrább pezsgőkből is meg lehet ízlelni egy-egy decit – fogalmazott Köteles Zsolt, a rendezvény szervezője, a SpiccBistro ügyvezetője.

Április 29-30. között a füredi mólón, a SpiccBistro előtt könyöklőasztalokkal, osztrigával és tapas falatokkal várják a vendégeket, mindkét nap 16-23 óra között, akik mintegy negyven féle Champagne közül választhatnak majd. Igazi különlegességek is kóstolhatók lesznek, olyan pezsgők, amelyeket egy egész palackkal ritkán engedhet meg magának az ember, de itt egy-egy pohárral megízlelhetők.

A legjobb champagne-házak pezsgőiből lesz válogatás (Champagne Taittinger, Bourdaire-Gallois, Mandois, Alfred Gratien, Palmer, Laurent-Perrier) a jó hangulatról mindkét nap dj-ék gondoskodnak.

Pezsgő-sziget, Champagne és Ti programja.

A pezsgők etalonjának tartott nedűket a francia Champagne régióban állítják elő, háromféle szőlőfajta – chardonnay, pinot noir és pinot meunier – felhasználásával. A borvidék több mint 33 ezer hektárnyi termőterületen, 300 champagne-házzal a pezsgőtermelés Mekkája. Tradicionális eljárással, palackban történik az erjesztés, a hozzáadott élesztő és a cukor segítségével. 1693-ban Dom Perignon nevéhez fűződik az első habzó champagne.

(X)

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.