Oldal kiválasztása

Elkészült az európai szintű kerékpáros központ

Szerző: | 2022-09-12.

Átadták a Kisfaludy strand bejáratával szemközti területen épült 100 négyzetméteres, egyszintes kerékpáros központot. A BalatonBike365 Port európai szintű szolgáltatásokkal várja a balatoni tájat bringával felfedezni kívánó turistákat.

Uniós pályázati forrásból, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) beruházásában valósult meg a BalatonBike365 Port kerékpáros központ. A szövetség 15 évre szóló megállapodást kötött a város önkormányzatával a központ létesítéséről és üzemeltetéséről. Az önkormányzati ingatlanon felépült fedett teraszos centrum a Balatoni Bringakörhöz szervesen kapcsolódik, innen indulnak a Balaton-felvidékre vezető kitáblázott kerékpározható utak.

A modern épületben hagyományos és elektromos kerékpárokat is bérelhetnek a látogatók, megpihenhetnek a bringás kávézóban, szervizre is van lehetőség, de kisebb kiegészítőket is vásárolhatnak, illetve információkat kaphatnak a túráikhoz.

A megnyitón Holczer András, Balatonfüred alpolgármestere hangsúlyozta: egyre több aktív turista érkezik a városba, fontos, hogy az ő igényeiket is ki tudja szolgálni Füred, a nyaralók mellett számukra is megkerülhetetlen célpont legyen a város.

– Ilyen létesítmény nincs még a Balatonnál. A kerékpáros turizmus igényeit szolgálja a központ: kerékpárkölcsönzés, szerviz, túra ajánlatok, térképek, eszközök, információk. A szolgáltatóközpont létrehozása és éves szinten minimum kilenc hónapos üzemeltetése egy újabb lépés a balatoni aktív turizmus infrastrukturális fejlesztésében. A program részeként összesen 230 kilométeres távon biztonságos, különböző nehézségű bicikliútvonalakat is kitáblázunk a Balaton-felvidéken, és hasonlóképp teszünk a déli és nyugati régiókban is – nyilatkozta korábban a balatonfured.hu kérdésre Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség Elnöke, aki hozzátette, a nyári hónapokban több százezren kerékpároznak a Balatonnál, az E-Bike elterjedése pedig jelentősen élénkíti a kerékpáros turizmust, a szezon tavaszra és őszre is kibővül. Új igények vannak, ezt igyekszik kiszolgálni a központ – mondta az MKSZ elnöke.

Az új kerékpáros központot a BB365 Nkft. a Balaton Bike Tourral együttműködve üzemelteti. A kerékpárosoknak már évek óta tematikus túrákat kínáló vállalkozás társalapítója, Burgyán Péter szerint a széles termékpalettával rendelkező központ jól kiegészíti az ugyancsak a BalatonBike365 projekt keretében létrejött olyan szolgáltatásokat, mint a kitáblázott és pihenőhelyekkel ellátott utak, az azokhoz kapcsolódó túraajánlatok.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Október

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004