Felvonulás a reformkor jegyében

Füredi hétvége a reformkor hangulatában. Időutazás, kosztümös felvonulás, koncertek és kulturális programok. A Tagore sétányon kirakodóvásár. Romantikus Reformkor Fesztivál.

A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója ezúttal is a hagyományos felvonulás volt. A Reformkori Hagyományőrzők Társaságának menete a felső városrészből egészen a Balaton partig sétált, ahol az érdeklődők ismét fotózkodhattak a reformkori ruhába öltözött felvonulókkal. Az eseményen idén részt vett az Entente Florale nemzetközi verseny teljes delegációja is. A menethez bárki csatlakozhatott, a szervezők ennek érdekében ruhakölcsönzést biztosítottak mindazoknak, akik kedvet éreztek a hangulatos felvonuláshoz.

  • Fotógaléria

A Tagore sétányon minden nap népi és iparművészeti vásár várja a látogatókat, lesz vándorfényképész, handpan zenész, vásári komédia, szabadban festés, sőt, tenisz bemutató korhű ruhákban, Kara Katalin előadásával a tenisz történetéről a Kiserdőben. Szerelmes reformkor címmel kosztümös városnéző séták indulnak, amelyeken a korabeli pletykákat, történeteket is megismerhetik az erre fogékonyak. Lesz operett műsor, mesekoncert a gyerekeknek, fellép a Hot Jazz Band és a Magyar Állami Népi Együttes.

A szeptember 23-25. között zajló fesztivál részletes programja itt olvasható.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.