Adventi vásár a Kékszalag Port kikötőben

default

Hagyományteremtő jelleggel adventi vásárt rendeznek december 10-én, szombaton az idén átadott Kékszalag Port vitorlás kikötőben. Az ingyenes rendezvényen helyi és környékbeli kézművesek, gasztronómiai szolgáltatók mellett különböző, a vízi sportokhoz kapcsolódó aktivitásokkal, valamint jégvitorlás kiállítással is készülnek a szervezők.

Az ezüst vasárnap előtti szombaton ünnepi köntösbe öltözik Balatonfüred legújabb kikötője. A létesítmény területén rendezik meg az I. Kékszalag PORT adventi vásárt, melynek különlegessége, hogy a vízparton hangolódhatnak a várakozás ünnepére a látogatók.

– A Kékszalag PORT egy egész évben, mindenki számára látogatható komplexum. Fontosnak tartjuk, hogy Balatonfüred új közösségi területét még közelebb hozzuk a fürediekhez, valamint a térségbe látogatókhoz, minél többekkel megismertessük. Bár a vitorlázás nem első sorban téli sportág, de nálunk bárki, amíg be nem fagy a Balaton vízre szállhat, ugyanis a hajókat is vízen tároljuk – mondta Holczhauser András a kikötőt üzemeltető Balatonfüredi Vízisport és Szabadidőközpont ügyvezetője.

Az adventi vásár ötlete onnan eredt, hogy szeretnék a kikötőt a klasszikus, tavaszi-nyári-őszi szezonon kívül is megtölteni élettel – fogalmazott a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője. Szépvölgyi István kifejtette elsősorban helyi és környékbeli kézműveseket, gasztronómiai kiállítókat hívtak a vásárra.
– Nagy örömömre szolgál, hogy megmozdultak a balatonfüredi valamint a térségben lévő szolgáltatók és szinte azonnal igent mondtak a felkérésre, hogy jöjjenek el a vásárra. Ezzel a szombati nappal szeretnénk bebizonyítani, hogy a Balaton nem vonult el téli álomra, illetve szeretnénk összehozni az egész éves Balaton szerelmeseit. És ha már mindez egy kikötőben zajlik, természetesen megjelennek a vízisportok, igaz a parton. A fiatalok átélhetik a vitorlázás örömét a vitorlásszimulátorunkon, bemutatjuk, hogy milyen kézzel hajtott eszközöknek ad otthont a Kékszalag PORT kajak-kenu pontja, valamint jégvitorlás-kiállítással is készülünk – fogalmazott Szépvölgyi István.

A rendezvényen különböző kézműves termékek, kerámiák, karácsonyi díszek várják az érdeklődőket, de emellett süteményeket, édességeket, téli ételeket és a balatonfüredi borok mellett különleges téli italokat is kóstolhatnak a látogatók.
Az adventi vásárral egy időben Adventi Cool Túra néven tartják az idei évben induló Füred Winter Cup sorozat első rendezvényét, melynek résztvevői a tervek szerint látványos felvonulást tartanak majd feldíszített hajóikkal a Kékszalag PORT kikötőből indulva és oda visszaérkezve.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.