Új óvoda épül

Ötszáz millió forint pályázati támogatást kapott a város a Kiserdei Óvoda teljes megújítására. A jelenlegi intézményi épületet lebontják, mintegy 700 négyzetméteren új óvoda épül.

Évek óta napirenden van a Kiserdei Óvoda elavult, leromlott állapotú épületének felújítása. Az önkormányzat az uniós településfejlesztési operatív program keretében pályázott az intézmény teljes megújítására. A kormány a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Veszprém megyei keretéből ötszáz millió forintot biztosít a beruházásra.

A program keretében a régi épületet lebontják és mintegy 700 négyzetméteren új óvoda épül. A beruházás részeként új eszközökkel (bútorok, játékok, fejlesztési eszközök) szerelik majd fel az intézményt, amely 90 gyermekkel jelenleg is teljes kihasználtsággal működik.

– Nagy öröm számunkra, hogy megújulhat az óvoda. A maximális keretre pályázott az önkormányzat, de már a pályázat benyújtásakor látszódott, hogy önrészt kell biztosítanunk a fejlesztéshez, ezért 124 millió forint saját forrás elkülönítéséről döntött a testület. A munka java most kezdődik, és nem csak a tervezési munkákra illetve a beruházásra gondolok, hanem a források biztosítására, hiszen félő, hogy a megnövekedett építőipari árak miatt még több forrás előteremtéséről kell majd gondoskodnunk – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Molnár Judit, a terület önkormányzati képviselője.

A tervek szerint 2024. második fél évében kezdődhet el a Kiserdei Óvoda megújítása.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.