Vonzó városi programkínálat 2023-ban

Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat kimagaslik a térségből, legyen szó gasztronómiáról, képzőművészetről, sportról, irodalomról, vagy éppen fesztiválokról. A hangsúlyok és a bőséges kínálat marad 2023-ra is.

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. Ugyanakkor évek óta gondot is okoz a sűrű programnaptár, májustól szeptemberig tulajdonképpen rendezvénydömping van a városban.
Íme, a város idei nagyrendezvény terve, amely közel sem tartalmazza Balatonfüred összes programját, csak a legmeghatározóbbakat szemlézi.

A 2023-as évi nagyrendezvény lista itt.

A kínálat ebben az évben is bőséges lesz, a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor folytatódnak.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, a program legutóbb nézőcsúcsot döntött. Lesz Tavaszi Fesztivál, a Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, itt lesznek az Anna Fesztivál kísérőrendezvényei, a Prímás verseny és az Opera gála, de az augusztusi nagykoncert és Zoób Katti divatbemutatója is innen indul.

Lesz Nemzetközi Gitárfesztivál, újra lehet majd lazulni a Könyv-Bor-Jazz koncertjein és irodalmi találkozóin, a filmfesztivál keretében ismét a legjobb hazai filmek láthatók a városban, akár szabadtéri vetítéseken is, és folytatódik a FüredDixie fesztivál is.

Gasztronómiai rendezvényekből sem lesz hiány: nem telhet el év a Koloska-völgyi Jókai bableves-főzőverseny nélkül, lesz Balatoni Hal és Borünnep, a Tagore sétányon több kitelepülés is várja majd a vendégeket, ősszel a Füredi Szüret programjait érdemes követni, az évet pedig a Krúdy gábli zárja.

A Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében három jelentős tárlatnak ad otthont a Vaszary Galéria, – Maurer Dóra és Bak Imre életmű kiállítása illetve Balatonboglár 50 címmel a boglári kápolnaprojekt bemutatója nyílik majd meg-, valamint egy új kiállító helyet is átadnak a reformkori városrészben. Tavasszal nyílik meg a VEB2023 EKF támogatásának köszönhetően a Modern Műtár, ahol Szöllősi-Nagy András és Nemes Judit több ezer darabos, Párizsban felépített gyűjteményéből lesznek majd láthatók időszaki kiállítások.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.