Jókai-bableves főzőverseny a Koloska-völgyben

Már lehet jelentkezni a Jókai Napok elmaradhatatlan gasztronómiai eseményére. A helyszín ezúttal is a hangulatos Koloska-völgy. A városhoz több szállal kötődő Jókai Mórnak állít emléket immár több, mint húsz éve a kulturális rendezvény sorozat, amelynek az egyik legnépszerűbb programja a főzőverseny.

A XXXII. Jókai Napok programjaként, idén 20. alkalommal rendezik meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt, melyre 3 fős csapatok nevezhetnek. A hangulatos völgyben rendszerint mintegy hatvan csapat főz, várhatóan ezúttal is legalább ennyiféle Jókai-bablevest lehet majd kóstolni a rendezvényen.

A főzőversenyt április 29-én, szombaton, 10 órától tartják a Koloska-völgyben. A völgy természetvédelmi terület, ezért a szervezők kérik lehetőség szerint a műanyagok mellőzését, sőt a zsűrizésnél és a kínálásnál is szempont lesz a környezetvédelem.

Ezúttal is nemcsak a bablevesek versenyeznek, hanem a legötletesebb elnevezésű csapat is díjat kap.

A Jókai-bableves főzőversenyre kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével,
leadásával, illetve a nevezési díj befizetésével lehet nevezni április 19-ig.

A jelentkezési lap és a versenyszabályzata itt tölthető le.

Csapatonként egy autóval lehet majd behajtani a Koloska-völgybe, ott is csak a kijelölt parkolóba. A főzőverseny nevezési díja húszezer forint csapatonként, kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével, leadásával, illetve a nevezési díj befizetésével lehet részt venni a főzésen. Ebben az évben ötezer forintos nevezési díj is elérhető, ehhez azonban nem jár a bográcsozáshoz szükséges nyersanyagcsomag.

A főzőversennyel kapcsolatban bővebb felvilágosítást a 87/788-456 vagy a 06/30-269-
2352-es telefonszámon illetve az aracsinephaz@furedkult.hu címen kapható.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.