Oldal kiválasztása

Szűrővizsgálatok a strandon

Szerző: | 2024-06-25.

Balatonfüreden kezdődik el az Egészségpart digitális szűrőprogram. Június 28-tól 30-ig a Kisfaludy strandon mindennap lesznek szűrések, de a mindennapi életbe beépíthető, személyre szabott életmódtanácsokat is lehet kérni. A rendezvénysorozat célja, hogy a helyi lakosok és a nyaralók számára ingyenes szűréseket biztosítson és népszerűsítse az egészségtudatos életmódot. Balatonfüredi lakosoknak a Füred kártya felmutatásával ingyenes a strandra is a belépés.

A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban is kritikus, ami elsősorban a mozgásszegény életmódnak, a helytelen táplálkozásnak és a káros szenvedélyeknek köszönhető. A leggyakoribb betegségek, mint például a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések rendszeres szűréssel időben felismerhetőek, kezelhetőek lennének, egészségtudatossággal és életmódváltással pedig megelőzhetőek.Az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kap a bőrgyógyászati vizsgálat, ahol a korábbi Egészségpart szűrések során minden nyolcadik résztvevőnél találtak beavatkozást igénylő elváltozást. A korai stádiumban felismert a melanóma hatékonyan kezelhető és a túlélési esélyek jelentősen növelhetők.

Az idei szűrőprogramban a korábbinál is nagyobb szerepet kapnak a digitális és mesterséges intelligencia alapú megoldások. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontja helybe megy, a nyári szabadság alatt a strandok közelében lesznek elérhetők a szűrések, valamint a mindennapi életbe is beépíthető, akár személyre szabott életmódtanácsokat is lehet kérni.

Az Egészségparton igénybe vehető szűrőprogramok:
• Általános állapotfelmérés (vércukor-, trigliceridszint- és koleszterinszint-mérés, vérnyomás- és pulzusmérés)
• Bőrgyógyászati szűrővizsgálat
• Digitális szájüregi szűrővizsgálat
• Életmódi kockázatfelmérés és életmódtanácsadás
• Funkcionális mozgásminta szűrés
• Testösszetétel-vizsgálat
• Dietetikai tanácsadás
• Interaktív prevenciós aktivitások kicsiknek és nagyoknak: játékkal, sporttal és zenével-tánccal.

Az EGÉSZSÉGPART digitális egészségügyi szűrőközpontja június, július és augusztus három hétvégéjén három népszerű balatoni strandra látogat el, június 28-tól 30-ig Balatonfüredre, július 19-től 21-ig Balatonalmádiba, valamint augusztus 9-től 12-ig Gyenesdiásra.

A programsorozat a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szervezésében, az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai támogatásával, valamint a helyi önkormányzatok, illetve képviselők hozzájárulásával jön létre.

A Kisfaludy strandon nyitás mindennap 10 órakor, programzárás pénteken és szombaton 18 órakor, vasárnap 14 órakor.

Balatonfured 2024 A3

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart