Oldal kiválasztása

Városimázs díj

Balatonfüred 2008. 2009. és 2010-ben is elnyerte a Városimázs díjat.

Az ország valamennyi tízezer főnél nagyobb településének versenyében, a kisvárosok között, meggyőző fölénnyel bizonyult a legjobbnak Füred 2010-ben. Mint az indoklásban elhangzott: Füred 2009-ben is bebizonyította, hogy remekül tud élni kiváló adottságaival, hiszen egy tudatos stratégia mentén folyamatosan építette imázsát a nyilvánosságban. A város rendezvényeivel és kommunikációjával a Balaton kulturális fővárosa képet erősíti. A stratégiai célcsoport is egyértelmű: a magasabban képzett, kultúrafogyasztó, idősebb réteg, amelynek van pénze és kedve is költeni egy-egy színvonalasabb program megtekintéséért.

A toplistát Magyarország legnagyobb médiafigyelőjének adatai valamint a településmarketingben járatos szakemberek kutatásai alapján egy összetett módszertan alkalmazásával állították össze. Az egy éves időtartamot figyelembe vevő vizsgálat szerint Balatonfüred megelőzve hazánk összes tízezer főnél nagyobb lélekszámú kisvárosát meggyőző fölénnyel végzett az élen.

– Nagy verseny van a hasonló turisztikai adottságokkal bíró városok és régiók között, mindenki szerepelni akar, a településeknek egyre nehezebb ebben a hír és megjelenési dömpingben magukra irányítani a figyelmet. Füred tudatosan építette fel a városimázsát. Adottságait jól használva sikerült egyedivé válnia. Saját rendezvényekkel, ötletekkel állt elő, olyan programokat szervezett, amelyek eredetiségükkel kivívták a figyelmet – összegzett a felmérést végző cég igazgatója.

Balatonfüred a megyeszékhelyeket illetve a nagyvárosokat magába foglaló összesített versenyben is bekerült az első tizenöt magyar település közé, ezzel nem csupán kategóriájában ért el kimagasló teljesítményt.

Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő közös vállalkozása, a Városimázs Toplista immár harmadik alkalommal mutatja be a nyilvánosságnak, hogy mely hazai városok kommunikálnak a legjobban. A kutatásban értékelték a város sajtómegjelenéseit, figyelembe vették, hogy az adott város milyen témákkal volt jelen a médiában, vizsgálták a település kezdeményező képességét és értékelték a honlapját.

Megosztás

Olvass tovább

Múzeumok

JÓKAI MÓR EMLÉKHÁZ Balatonfüred, Honvéd u. 1. Tel.: 36-87/950-876 (2. mellék) E-mail: info@furedkult.hu Teljesen új, enteriőr típusú kiállítással várja látogatóit a Jókai Mór Emlékház. Az országban szinte egyedülálló író-ház bepillantást enged a Jókai Család füredi...

Borhetek

1932 óta minden év augusztusában rendezik meg a városban a Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. Az újabban három hétig tartó borünnep az ország leglátogatottabb és legnevesebb gasztronómiai fesztiváljainak egyike. A híres hindu költő, Rabindranath...

Kékszalag

A Kékszalag Európa legrégibb és legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, amely Balatonfüredről rajtol és ide is tér vissza. Már az első világháborút megelőzően megfogalmazódott egy nagyszabá­sú balatoni vitorlásverseny rendezésének gondolata, de az elképze­lés csak a...

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004