2011.07.07/A fényképezés történetének egyik legnagyobb hatású alkotója. Saját bevallása szerint nem tett mást, mint amatőr fényképes naplót vezetett az életéről. A magyar származású, Párizsban világhírűvé vált André Kertész életművének száz legfontosabb felvételét bemutató kiállítás nyílik a Vaszary Villában. Erős hangulatú képek: költőiség, melankólia és keresetlen egyszerűség. Fényképek, amelyek nem eresztik a tekintetet.       

 

2011.06.28/Versenyek, bulik, bringázás és egy kicsit hideg Balaton. Ismét a város adott helyet az ország legjobb bringás fesztiváljának. Új, nemzetközi színvonalú pályák, amelyek ráadásul egész évben használhatók lesznek, és mintegy tíz országból érkező kerékpárosok. Klip a Balaton Bike Festről.       

 

2011.06.22/Több mint fél év szünet után megújulva, ám a régi patinát megőrizve, újra kinyit Füred emblematikus, műemlék épülete, az egész Balaton talán legjobb adottságú vendéglátóhelye, a Stefánia Vitorlás Étterem. Történelem, anekdoták, lefegyverző vízpart és panoráma egy helyen.       

 

2011.07.02/A vitorlássport egyik leglátványosabb és akciódúsabb versenyét, az F18-as katamaránok viadalát rendezik meg a városban. Mintegy százhatvan hajó, harminc nemzet és világklasszis versenyzők. A világbajnokság révén Európa számos országában ismét Balatonfüredre irányul a figyelem. Ezúttal az érdeklődők sem maradnak le semmiről: az izgalmas futamokat rendszeresen indított nézőhajókról, egészen közelről lehet majd követni.       

 

2011.06.25/Bár Muskátli a neve, élő ember nem nevezi így. A Hatlépcsős fogalom, ha tetszik, ha nem, Füred tartozéka. Maga a tőrőlmetszett városmarketing, spontán és hatékony. Most éppen videó készült a már-már városképileg védett velős pirítósról. Ennyi, szívem – mondja Valika, az üzletvezető.       

 

2011.06.29/A hónap utolsó napján járja körbe Füredet az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) környezetszépítő verseny zsűrije. A város Paloznakkal együtt az egész országot képviseli a nemzetközi megmérettetésben. Felpörögtek a városi beruházások, több park és utca megújult.       

 

2011.06.24/Ünnepélyesen is megnyitották a IX. Balatoni hal- és borünnepet. A négynapos rendezvény programjait sokan látogatják, a borok és a balatoni halakból készült ételek mellett a kulturális műsorokra is jut figyelem. Aki most kapott kedvet elindulhat, a rendezvény java még hátra van.       

 

2011.06.17/A Balatoni Szövetség ismét minősítette a fürdőhelyeket, Kék Hullám Zászlót kaptak azok a strandok, amelyek megfelelnek a nemzetközi követelményrendszernek. A város két fizetős strandja, az Esterházy és a Kisfaludy is a díjazottak között van. Azaz tiszta, vendégbarát és biztonságos.       

 

2011.06.20/A világ egyik leggyorsabb vitorlázója, a földkerülő rekorder Franck Cammas érkezik a városba és tart vetítéssel egybekötött élménybeszámolót. Július 2-án ötven balatoni vitorlázó gyermek találkozhat vele személyesen. Pár nap és kezdődik a katamarán világbajnokság.       

 

2011.06.21/Mindjárt első megmérettetésén aranyérmet szerzett a város sárkányhajós csapata. A múlt hétvégén rendezett Nagykanizsai Sárkányhajó Bajnokság és Roadshow keretén belül harminc ellenfelet felülmúlva, 350 méteres távon magabiztosan aratott győzelmet a balatonfüredi csapat.       

 

2011.06.19/Elkezdődött a Gitárfesztivál. A francia Roland Dyens érzéki játéka adta meg az alaphangot. A Vaszary Villában ezúttal is zsúfolásig telt a koncertterem. Ma folytatás. A múzeumok is éjszakáztak, nagy keletje volt a frissen nyílt festménykiállításnak és Jókaihoz is sokan bemerészkedtek.       

 

2011.06.17/Újra Füred Fest. Ezúttal a színházi sorozat keretében öt előadást mutatnak be a város szabadtéri színpadjain. A repertoáron a hagyományokhoz híven könnyű darabok: évek óta sikerrel játszott három musical és két friss bemutató. Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója nyilatkozik.       

 

2011.06.18/A hazai festészet aranykorát, jelentős alkotók főműveit öleli fel a tárlat. Mivel nem a szemünkkel, hanem az agyunkkal látunk, ezért a kiállításokon újra és újra születnek a festmények. Ezért vagyunk most itt, hogy ez megtörténjen. A magyar festészet klasszikusaiból nyílt tárlat a Vaszary Villában.       

 

2011.06.11/Itt a nyár. Visszavonhatatlanul. Tele a part, tele a strandok. A levegőben az a tipikus illat. A Balaton színe is más és megérkeztek a nyári hangok is. Egy kis ízelítő azoknak, akik valamiért még nem lehetnek itt, s azoknak, akik kedvelik ezt az elviselhetetlen könnyűséget. Rövid, de pörgős klip Füredről.       

 

2011.06.14/Egy héten át gitárfesztivál a városban. Itt lesz az új zseni, akit a hangszer Paganinijének tartanak, a világszerte elismert francia zeneszerző-gitáros és a saját testét hangszerként használó, különleges előadásmódú brazil gitáros. Mustra Eötvös József gitárművésszel, a fesztivál szervezőjével.       

 

2011.06.13/A magyar képzőművészet népszerű korszakából, az 1896-1945 közötti időszakból származó híres képek, jelentős alkotók főművei lesznek láthatók a Vaszary Villában nyíló tárlaton. Mednyánszky, Egry, Gulácsy, Rippl-Rónai, Iványi-Grünwald és társaik. Válogatás a Kecskeméti Képtár gyűjteményéből.       

PROGRAMOK
2017-11-20 18.00

Maróth Miklós előadása.

2017-11-29 18.30

A Bem Emlékkórus jótékonysági estje.

2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
5.7℃
6 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Karitásznak 2017.11.20/
Ön a könnyezés mellett mit a rászorulókért?
Józsinak 2017.11.19/
Kedves Józsi,abszolút egyetértek!Ennél már csak az rosszabb,amit külföldön tapasztaltam,hogy egyes áruházakban szupermarketekben,még karácsonyi dallamokkal is a...
józsi 2017.11.18/
Nem tudom, ki hogy van vele, de én valami egészen beteg és elferdült dolognak tartom, hogy már november 19-én este csengettyűs-fenyőgallyas karácsonyi fények vi...