Balatoni Hal és Borünnep - Gasztronómia, koncertek és vonulás a parton

2013.06.19/Többnapos programsorozat a kultúra, a bor és a gasztronómia jegyében. Balatoni halak, borbemutatók, borvásár és ételkóstolók. Koncertek, előadások és gyermekprogramok a Tagore sétányon, ahol a felállított pavilonokban bemutatkoznak a borvidék pincészetei is, na meg szekszárdi borászok. Igazi sűrűség a parton, kezdődik a Gitárfesztivál, lesz Magyar Úszás Napja és Demjén Ferenc koncert. Hangulatos fesztivál, finom borokkal és jó zenékkel június 20. és 23. között.

 

A sétányon ezúttal a környékbeli pincészetek mellett több szekszárdi borász is bemutatja borait.
A hét minden napján kulturális programok, lesz blues illetve jazz koncert, igazi zenei csemegének ígérkezik Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes fellépése. Szombaton egy órakor pedig a hazai zenei élet emblematikus figurája Demjén Ferenc ad nagykoncertet a sétányon.

A rendezvény derekán június 22-én, szombaton igazi sűrűség várható a füredi parton. Egész nap a Magyar Úszás Napja programjai zajlanak, a rendezvény szervezői tízezres tömeget várnak a Vitorlás térre. Itt lesz többiek között Risztov Éva, Darnyi Tamás és Gyurta Dániel is. Este pedig útjára indul az egyhetes Gitárfesztivál. Giampaolo Bandini és Cesare Chiacchiaretta egyenesen Argentínából érkeznek a Tagore sétányra, és adnak koncertet a nagyszínpadon.

Részletes program itt.

A hagyományos olvasótalálkozók sem maradnak el, lesz beszélgetés Borókai Gáborral, a Heti Válasz főszerkesztőjével és Ablonczy Bálinttal és Vinkó Józseffel a Blaha Étterem teraszán, közönségtalálkozót rendeznek a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió munkatársaival a Vaszary Villa kertjében, sőt a HírTV élő adást is közvetít a sétány nagyszínpadáról. A rendezvény keretein belül négy város, Balatonfüred, Debrecen, Kecskemét és Szolnok polgármesterei együttműködési megállapodást írnak alá.

Csopakon június 22-én halfogó-és halászléfőző versenyt rendeznek, a Balaton Borkúriából éjszakai geocaching túra indul. Az Olaszrizling éjszakáján borkóstoláson lehet részt venni napkeltétől napnyugtáig. Tihany a borünnephez csatlakozva ekkor rendezi meg a Levendulafesztivált. Paloznakon pedig A polgárosulás határán című kiállítás nyílik meg a tájházban.

A rendezvény fővédnökei Áder János köztársasági elnök, Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegye és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-11-29 18.30

A Bem Emlékkórus jótékonysági estje.

2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
5.2℃
3.1 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
karácsonyi fények 2017.11.24/
Kedves Athos, jómagam, családom és ismerőseim is helytelenítjük a karácsonyi fényeket novemberben. Még ha esetleg Adventtel kezdődnének.Ez így mindenütt, az öss...
Athos 2017.11.23/
kedves Jozsi, kérem mondjon egy olyan várost, ahol november végén még nincs kint a karácsonyi diszkivilágitás. Megsúgom Önnek ez Európa és kis hazánk összes val...
füredi 2017.11.23/
Érdemes elolvasni a zsinagóga felújításáról szóló cikket. Az építész világosan elmondja mit miért tett. Jó hogy a mi, civil véleményünk mellett van egy szakmai ...