Balatoni Hal és Borünnep - Gasztronómia, koncertek és vonulás a parton

2013.06.19/Többnapos programsorozat a kultúra, a bor és a gasztronómia jegyében. Balatoni halak, borbemutatók, borvásár és ételkóstolók. Koncertek, előadások és gyermekprogramok a Tagore sétányon, ahol a felállított pavilonokban bemutatkoznak a borvidék pincészetei is, na meg szekszárdi borászok. Igazi sűrűség a parton, kezdődik a Gitárfesztivál, lesz Magyar Úszás Napja és Demjén Ferenc koncert. Hangulatos fesztivál, finom borokkal és jó zenékkel június 20. és 23. között.

 

A sétányon ezúttal a környékbeli pincészetek mellett több szekszárdi borász is bemutatja borait.
A hét minden napján kulturális programok, lesz blues illetve jazz koncert, igazi zenei csemegének ígérkezik Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes fellépése. Szombaton egy órakor pedig a hazai zenei élet emblematikus figurája Demjén Ferenc ad nagykoncertet a sétányon.

A rendezvény derekán június 22-én, szombaton igazi sűrűség várható a füredi parton. Egész nap a Magyar Úszás Napja programjai zajlanak, a rendezvény szervezői tízezres tömeget várnak a Vitorlás térre. Itt lesz többiek között Risztov Éva, Darnyi Tamás és Gyurta Dániel is. Este pedig útjára indul az egyhetes Gitárfesztivál. Giampaolo Bandini és Cesare Chiacchiaretta egyenesen Argentínából érkeznek a Tagore sétányra, és adnak koncertet a nagyszínpadon.

Részletes program itt.

A hagyományos olvasótalálkozók sem maradnak el, lesz beszélgetés Borókai Gáborral, a Heti Válasz főszerkesztőjével és Ablonczy Bálinttal és Vinkó Józseffel a Blaha Étterem teraszán, közönségtalálkozót rendeznek a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió munkatársaival a Vaszary Villa kertjében, sőt a HírTV élő adást is közvetít a sétány nagyszínpadáról. A rendezvény keretein belül négy város, Balatonfüred, Debrecen, Kecskemét és Szolnok polgármesterei együttműködési megállapodást írnak alá.

Csopakon június 22-én halfogó-és halászléfőző versenyt rendeznek, a Balaton Borkúriából éjszakai geocaching túra indul. Az Olaszrizling éjszakáján borkóstoláson lehet részt venni napkeltétől napnyugtáig. Tihany a borünnephez csatlakozva ekkor rendezi meg a Levendulafesztivált. Paloznakon pedig A polgárosulás határán című kiállítás nyílik meg a tájházban.

A rendezvény fővédnökei Áder János köztársasági elnök, Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegye és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-09-22-24

Időutazás és fesztivál.

2017-09-27 17.00

Kércz Tibor természetfotós sorozata.

2017-10-01 17.00

Koncert a Zene világnapja alkalmából.

2017-10-06 12.00

Emlékezés az 1848-49-es szabadságharc vértanúira.

2017-10-11 14.00

Futóverseny a Tagore sétányon.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
15.6℃
9 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vasarely kiállítás
Anna-bál 2016
Agora
2017.09.22/
Kedves Hozzászóló, bevallom, a bérescsepp részt nem értem (pedig aranyos), a hozzászólásom időzítése pedig mindössze azzal függ össze, hogy akkor olvastam a cik...
decibelfesztivál 2017.09.21/
Ilyentájt meglepő írás, ugyanis az átlagember tiltakozása, aminek persze semmi értelme, az ominózus rendezvények után egy héttel el is múlik Pedig ha valaki e...
Fut a Füred 2017.09.21/
Október 11-én, szerdán lesz a rendezvény, már fent van a programok között. A szerk.