BioBalaton és Malackrumpli

2014.06.18/Újra nyitva a kemping melletti öko-, és kézműves piac, benne a méltán népszerű Malackrumpli bisztróval. Felújították a helyet, új séf és programok, a feeling azonban marad.

 

- Egy kicsit megcsúsztunk, szombaton nyitunk rögtön két szuper rendezvénnyel. Egy nagy felújításon, átalakításon vagyunk túl, sikerült ügyünknek megnyerni Vida Zoltán séfet, aki az új generáció egyik legnagyszerűbb képviselője, benne van a Top 10-ben. A Malackrumpli továbbra is az marad, aminek szántuk, kiváló, főleg saját termelésű alapanyagokból, tisztességes bisztró ételeket adunk, olyanokat, ami minőségben bárhol megállná a helyét, mindezt a balatoni árakhoz képest olcsóbban. Mindenből főzünk, ami akkor, éppen a kertünkben megterem, saját nevelésű mangalicát vágunk, gyűjtünk vadon termőket - nyilatkozta a balatonfured.hu-nak a Fekete-Bárány néven ismert blogger, Járosi Tamás a Malackrumpli bisztró és a BioBalaton piac vezetője.

Június 21-én, szombaton reggel 9-től látogatható újra a BioBalaton. Lesz piac és nyit a Malackrumpli. MonJardin, éppen Afrikából haza térő kertészével együtt közösségi kert építés lesz, amelyhez bárki csatlakozhat, délután négy órától pedig gerilla sörfőzők kerekasztal beszélgetését hallgathatják meg az érdeklődők. Itt lesz Németh Antal gerillasörfőző, a Hedon Brewery vezetője és Drajkó Zsombor sörszakértő, a Mese Habbal blog szerkesztője. Lesz sörkóstoló kurzus, bemutatják a legjellemzőbb aroma- és ízjegyeket, valamint négy különleges, egyedi főzetet.

A kistermelői piac ezentúl minden szombaton nyitva lesz, a Malackrumpli pedig minden nap 12-24 óra között. Idén is sajtbolt, házi sörök, pálinkák, kizárólag Balaton környéki borok, bio zöldségek, gyümölcsök, mangalicából készült húsáruk, iparművészeti cikkek, kiállítótér, bio élelmiszerekből készült modern gasztronómiai termékek találhatók a piacon.

- Tavaly szerény körülmények között egyfajta gerillaként nyitottunk, jó szándékú, de naiv hozzáállással. Nincs okunk panaszra, a Malackrumplinak nagyon jó sajtója volt, az Index egyenesen azt írta, hogy mi mentjük meg a Balaton északi partját, ami ugyan jól esik, de igen nagy túlzás. Úgy éreztük tovább kell lépni, sokkal profibb hozzáállással, jobb körülményekkel folytatjuk idén - tette hozzá Járosi Tamás.

Az eredetileg közgazdász Járosi Tamás három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy családjával együtt felhagy a városi élettel illetve korábbi szakmájával és három gyerekkel, két kutyával meg sem állt a Káli medencében található Balatonhenyéig. Itt vettek egy régi, rossz állapotú parasztházat, pár hektár földet, pár mangalicát és nekiláttak a nagy álom megvalósításának: egy ökológiai gazdaság létrehozásának, amelyben manufakturális módszerekkel kézműves élelmiszereket állítanak elő. Ma már felnőtt a mangalica anyaállomány, közben közel 120 féle zöldséget termelnek igen nagy mennyiségben valamint több mint 50 féle zöldségkonzervet állítanak elő.
Tavaly nyitotta ki a BioBalaton piacot azzal a szándékkal, hogy a Balaton környékén élő, elhivatott és tisztességes kistermelőket összefogja, általuk normális termékeket, élelmiszereket kínáljon a vásárlóknak.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-12 17.00

Palágyi Sylvia könyvének bemutatója.

2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
3.8℃
9 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?
útfelújítás 2017.12.12/
Rendszeresen használom a csopak és füred közötti felső utat. Pont a napokban gondoltam rá, hogy milyen jó lenne, ha felújítanák, és a biciklisek kapnának külön ...