BioBalaton és Malackrumpli

2014.06.18/Újra nyitva a kemping melletti öko-, és kézműves piac, benne a méltán népszerű Malackrumpli bisztróval. Felújították a helyet, új séf és programok, a feeling azonban marad.

 

- Egy kicsit megcsúsztunk, szombaton nyitunk rögtön két szuper rendezvénnyel. Egy nagy felújításon, átalakításon vagyunk túl, sikerült ügyünknek megnyerni Vida Zoltán séfet, aki az új generáció egyik legnagyszerűbb képviselője, benne van a Top 10-ben. A Malackrumpli továbbra is az marad, aminek szántuk, kiváló, főleg saját termelésű alapanyagokból, tisztességes bisztró ételeket adunk, olyanokat, ami minőségben bárhol megállná a helyét, mindezt a balatoni árakhoz képest olcsóbban. Mindenből főzünk, ami akkor, éppen a kertünkben megterem, saját nevelésű mangalicát vágunk, gyűjtünk vadon termőket - nyilatkozta a balatonfured.hu-nak a Fekete-Bárány néven ismert blogger, Járosi Tamás a Malackrumpli bisztró és a BioBalaton piac vezetője.

Június 21-én, szombaton reggel 9-től látogatható újra a BioBalaton. Lesz piac és nyit a Malackrumpli. MonJardin, éppen Afrikából haza térő kertészével együtt közösségi kert építés lesz, amelyhez bárki csatlakozhat, délután négy órától pedig gerilla sörfőzők kerekasztal beszélgetését hallgathatják meg az érdeklődők. Itt lesz Németh Antal gerillasörfőző, a Hedon Brewery vezetője és Drajkó Zsombor sörszakértő, a Mese Habbal blog szerkesztője. Lesz sörkóstoló kurzus, bemutatják a legjellemzőbb aroma- és ízjegyeket, valamint négy különleges, egyedi főzetet.

A kistermelői piac ezentúl minden szombaton nyitva lesz, a Malackrumpli pedig minden nap 12-24 óra között. Idén is sajtbolt, házi sörök, pálinkák, kizárólag Balaton környéki borok, bio zöldségek, gyümölcsök, mangalicából készült húsáruk, iparművészeti cikkek, kiállítótér, bio élelmiszerekből készült modern gasztronómiai termékek találhatók a piacon.

- Tavaly szerény körülmények között egyfajta gerillaként nyitottunk, jó szándékú, de naiv hozzáállással. Nincs okunk panaszra, a Malackrumplinak nagyon jó sajtója volt, az Index egyenesen azt írta, hogy mi mentjük meg a Balaton északi partját, ami ugyan jól esik, de igen nagy túlzás. Úgy éreztük tovább kell lépni, sokkal profibb hozzáállással, jobb körülményekkel folytatjuk idén - tette hozzá Járosi Tamás.

Az eredetileg közgazdász Járosi Tamás három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy családjával együtt felhagy a városi élettel illetve korábbi szakmájával és három gyerekkel, két kutyával meg sem állt a Káli medencében található Balatonhenyéig. Itt vettek egy régi, rossz állapotú parasztházat, pár hektár földet, pár mangalicát és nekiláttak a nagy álom megvalósításának: egy ökológiai gazdaság létrehozásának, amelyben manufakturális módszerekkel kézműves élelmiszereket állítanak elő. Ma már felnőtt a mangalica anyaállomány, közben közel 120 féle zöldséget termelnek igen nagy mennyiségben valamint több mint 50 féle zöldségkonzervet állítanak elő.
Tavaly nyitotta ki a BioBalaton piacot azzal a szándékkal, hogy a Balaton környékén élő, elhivatott és tisztességes kistermelőket összefogja, általuk normális termékeket, élelmiszereket kínáljon a vásárlóknak.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-10-21 17.00

Jubileumi koncert.

2017-10-23 10.00

Emlékezés az 1956-os forradalomra.

2017-10-25 17.00

Közönségtalálkozó.

2017-10-28 20.00

Retro slágerek, jelmezverseny.

2017-10-29 18.00

Szabad zene.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
10.1℃
0 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
akció! 2017.10.19/
A Jókai út kereszteződésében lévő Coop vegyesbolt fantasztikus akcióját ajánlanám a vásárlók, illetve a hatóság figyelmébe: az október 1-jén lejárt chipsek ma, ...
fűtés 2017.10.18/
Itt senki sem a hivatali dolgozókról beszélt, hiszen nyilván nem ők szabályozzák a távfűtést.
fűtés 2017.10.18/
Hát azt gondolom, elég kicsinyes dolog a hivatali dolgozók nemtörődömségét komoly kiadásnak feltüntetni Ha a szerző csak sejtené, milyen nagyságrendű összege...