Oldal kiválasztása

Loch Ness-i szörnyet a Balatonba!

Szerző: | 2012-01-06.

Az egészségturizmus lehet Balatonfüred egyik újabb kitörési pontja. Minden adottsága megvan a városnak ahhoz, hogy kiszolgálja az erre mutatkozó évről évre növekvő külföldi és belföldi igényt. A szolgáltatók összefogására és egy világosan megfogalmazott, markáns kínálatra lenne szükség.

 

Mindez a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. közös szervezésében zajló szakmai fórumon hangzott el. A Városi Múzeumban újságírók, túraszervezők és turisztikai szakemberek részvételével rendezett tanácskozáson elmondták azt is: annak ellenére, hogy Füreden a gyógyturizmus szinte valamennyi feltétele adott, vagyis van ivókúrára alkalmas gyógyvíz, fürdőzési lehetőség, szép és nyugodt környezet, mozgási lehetőség, a jelenlegi turisztikai kínálatból teljesen hiányzik az egészségturizmus. Holott ez nyújthatna valódi alternatívát a hagyományos nyári üdülés, a strandolás mellett.

– Évről évre nő az egészségturizmus iránt érdeklődők száma, számos ország lakosai vonzó ajánlatok esetén szívesen utaznak külföldre is ezekért a szolgáltatásokért. Nagy lehetőség van tehát ebben. A gyógyturizmus iránt érdeklődő vendégek legfőbb jellemzője, hogy egyre tudatosabb fogyasztók, egyre fogékonyabbak az alternatív vagy természetes gyógymódokra, és a minőségi szolgáltatásokért hajlandóak fizetni is. Konkrét, jól megfogalmazott, egyedi ajánlatokra lenne szükség, Füreden minden adott, mégsem történt eddig szinte semmi – fogalmazott előadásában Mezősi Csilla. Az egészségturisztikai szakértő szerint, aki párhuzamot vont Füred és Karlovy Vary között, a savanyúvízre alapozott ivókúra nagy lehetőség lenne a város számára, de a gyógyvíz mellett a Balaton révén adott a regeneráló, szórakoztató fürdőzés is.
– Sajnos a Szívkórházban nincs fogadókészség pedig, mint rehabilitációs szív és érrendszeri szanatóriumra nagy kereslet lenne rá – vélekedett Mezős Csilla.

Sztojanovits Kristóf a német vendégek utazási szokásairól beszélt külön hangsúlyozva, hogy a KSH adataival szemben a német utazásszervező cégek mérései szerint jelentősen nőtt az elmúlt években a Balatonhoz érkezők száma.
– Újrapozícionáltuk a Balatont, mert a jelenlegi kínálat és viszonyok köszönő viszonyban sincsenek már a húsz évvel ezelőtti állapotokkal. A németek a legnagyobb utazók a világon, szívesen jönnek a Balatonhoz is, igaz, már nem elég szobát eladni, nekik, élményt kell adni, pontosan megfogalmazott szolgáltatásokat. Ki kell találni a helyi Loch Ness-i szörnyet és máris jönnek a vendégek – mondta a szakember, aki kiemelte: Füred egyik kitörési pontja lehetne a kemping, jelenleg azonban a német turisták panaszkodnak a szolgáltatások minőségére és a körülményekre is.

Szegedi Andrea arról beszélt, hogy az oroszok éppen a balatoni holt szezon idején, januárban, novemberben utaznak szívesen, amit ki lehetne használni Füreden is. Ráadásul előszeretettel jönnek Magyarországra, sőt, a Balaton régióban a vendégéjszakák számát tekintve a harmadik legfontosabb vendégek.

– Szívesen utaznak és költik a pénzüket, kedvelik a meleg, fürdőzésre alkalmas helyeket és nagy hívei a gyógyturizmusnak. Itthon egyre több régió versenyez egymással a külföldi vendégekért, Fürednek és a Balaton régiónak jó esélyei vannak tehát, a főváros mellett ide utaznak legszívesebben az orosz turisták – tette hozzá Szegedi Andrea.

Az előadások után a Balaton régió fő, külföldi turisztikai piacairól érkező szakemberek találkoztak a helyi szolgáltatókkal, és workshop keretében cserélték ki tapasztalataikat.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart