Oldal kiválasztása

Sport egyesületek

 

BALATONFÜREDI KSE – kézilabda sport egyesület

Éppen ötven esztendővel az első kispályás balatonfüredi kézilabda csapat megalakítása után, 2007-ben jutott fel a Balatonfüredi KSE a Nemzeti Bajnokság élvonalába. A sikeres megkapaszkodás után hamarosan a mezőny meghatározó középcsapatává léptek elő a füredi kézilabdások, sőt a 2010-es években Sótonyi László irányításával két bajnoki- és kupa bronzérmet szereztek és négyszer is indulhattak az EHF nemzetközi kupákban. A nemzetközi mezőnyben eddigi legnagyobb sikerüket 2015-ben, Csoknyai István irányításával érték el, bejutottak az EHF Kupa csoportkörébe.

A felnőtt mezőny mellett György László irányításával hazánk egyik legeredményesebb utánpótlás bázisa alakult ki Balatonfüreden. Három junior arany-, és egy – egy ifi arany-, ezüst- és bronzérem mellett egy serdülő arany került eddig a füredi vitrinbe. Ennél is többet mond, hogy a 2017-es felnőtt keret húsz tagjából tízen itt nevelkedtek. Külön öröm, hogy eddig kilenc füredi nevelésű fiatal – Bóka Bendegúz, Bánhidi Bence, Faluvégi Rudolf, Gerdán Tibor, Győri Mátyás, Hornyák Péter, Ligetvári Patrik, Szöllősi Balázs és Zdolik Bence – már bemutatkozhatott a nemzeti válogatottban.

Balatonfüreden három csarnok szolgálja a kézilabdát. A felnőtt csapat a Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ nemzetközi minősítésű pályáján játszik. A fiatalok két iskolai csarnokban, (Lóczy Gimnázium és az Eötvös Loránd Általános Iskola) edzhetnek.

Az elért eredmények és a kiépült infrastruktúra igazolni látszik a Balatonfüredi KSE középtávú sportpolitikai céljait: a BKSE elsősorban a saját utánpótlás bázisára támaszkodó, az itt nevelkedett, vagy még korosztályosként leigazolt és lehetőség szerint magyar fiatalokból álló együttest versenyeztessen a felnőtt bajnokságban, miközben folyamatosan képezi az utánpótlást.

 

BYC – BALATONFÜREDI YACHT CLUB

Az angol tapasztalatok alapján a magyar főurak egy csoportja 1867. március 16-án megalapította Balaton-Füredi Yacht Egylet néven hazánk első vitorlás klubját. A klub elnöke gróf Batthyány Ödön lett, aki Angliában vitorlázott és versenyeket is nyert.

A nagy múltú Club hazánk első és ezáltal legrégebbi vitorlásegyesülete. A több mint 150 év alatt rengeteg átalakuláson, több névváltoztatáson is átesett, egy valami azonban sosem változott. A mai napig a BYC legfőbb célja, a vitorlássport és a Balaton szeretetének és tiszteletének megosztása.

Amit az elődök elindítottak, kisebb változásokkal ugyan, de töretlenül fejlődött. Mára a Club a hazai vitorlássport egyik vezetőjévé vált, de nemzetközi szinten is folyamatosan képviseli Balatonfüredet, hozzájárulva a környék és a tó nemzetközi ismertségéhez. Clubtagjai közül többen is olimpikonok, versenyzői több világ és európai eseményről tértek vissza eredményesen. A BYC számos európai világbajnokságot rendez, melyek egyaránt biztosítják a téli és nyári Balaton hírét.

 

Szent Benedek – Balatonfüred Röplabda Akadémia

Azzal a szándékkal hozták létre a Röplabda Akadémiát 2015-ben, hogy a Nyugat-Magyarországon röplabdázó női utánpótlás korú játékosokat egy magas színvonalú utánpótlás nevelő klubba lehessen integrálni amellett, hogy a füredi felnőtt csapat kiemelkedően teljesít.
Ennek megfelelően a felnőtt csapat az alapítás óta stabil, meghatározó résztvevője volt az NB II-es bajnokságnak. A 2017/2018-as szezonban a bajnoki cím elnyerése után a csapat megszerezte az NB I-ben való indulási jogot. Nagy elhivatottsággal és elszántsággal, profi hozzáállással dolgoznak nap, mint nap, hogy minél jobb eredményt érjenek el.


A felnőtt csapat mellett a klubnál kiemelt jelentőségű az utánpótlás kérdése. Vallják, hogy a magyar röplabdának szüksége van tehetséges játékosokra, olyan fiatalokra, akikkel a sportág a nemzetközi mezőnyben is nagy sikereket érhet el. Ehhez kellenek olyan egyesületek Magyarországon, ahol a gyerekek képzett szakemberek irányításával, a megfelelő háttér biztosításával magas színvonalon edzhetnek, fejlődhetnek, versenyezhetnek.

Az Akadémia célja, hogy a nyugat-magyarországi térségben ebben élen járjon.
Az Akadémia már most is jelentős utánpótlás bázissal rendelkezik, hiszen a balatonfüredi és környéki gyerekek körében egyre népszerűbb a sportág. Az Akadémia az utánpótlás bázis építése mellett arra is törekszik, hogy megtalálja azokat a szakembereket, akik példamutatásukkal igazi sportolókat képeznek, nevelnek. Az egyesület mindennapi életét szervező és irányító szakmai stábot fiatalos lendület, nagyfokú elhivatottság jellemzi.

 

Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Sportegyesület

Balaton-Party Kerékpáros Egyesület

 

Megosztás

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004