Újra nyitva a kemping melletti öko-, és kézműves piac, benne a méltán népszerű Malackrumpli bisztróval. Felújították a helyet, új séf és programok, a feeling azonban marad.
– Egy kicsit megcsúsztunk, szombaton nyitunk rögtön két szuper rendezvénnyel. Egy nagy felújításon, átalakításon vagyunk túl, sikerült ügyünknek megnyerni Vida Zoltán séfet, aki az új generáció egyik legnagyszerűbb képviselője, benne van a Top 10-ben. A Malackrumpli továbbra is az marad, aminek szántuk, kiváló, főleg saját termelésű alapanyagokból, tisztességes bisztró ételeket adunk, olyanokat, ami minőségben bárhol megállná a helyét, mindezt a balatoni árakhoz képest olcsóbban. Mindenből főzünk, ami akkor, éppen a kertünkben megterem, saját nevelésű mangalicát vágunk, gyűjtünk vadon termőket – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak a Fekete-Bárány néven ismert blogger, Járosi Tamás a Malackrumpli bisztró és a BioBalaton piac vezetője.
Június 21-én, szombaton reggel 9-től látogatható újra a BioBalaton. Lesz piac és nyit a Malackrumpli. MonJardin, éppen Afrikából haza térő kertészével együtt közösségi kert építés lesz, amelyhez bárki csatlakozhat, délután négy órától pedig gerilla sörfőzők kerekasztal beszélgetését hallgathatják meg az érdeklődők. Itt lesz Németh Antal gerillasörfőző, a Hedon Brewery vezetője és Drajkó Zsombor sörszakértő, a Mese Habbal blog szerkesztője. Lesz sörkóstoló kurzus, bemutatják a legjellemzőbb aroma- és ízjegyeket, valamint négy különleges, egyedi főzetet.
A kistermelői piac ezentúl minden szombaton nyitva lesz, a Malackrumpli pedig minden nap 12-24 óra között. Idén is sajtbolt, házi sörök, pálinkák, kizárólag Balaton környéki borok, bio zöldségek, gyümölcsök, mangalicából készült húsáruk, iparművészeti cikkek, kiállítótér, bio élelmiszerekből készült modern gasztronómiai termékek találhatók a piacon.

– Tavaly szerény körülmények között egyfajta gerillaként nyitottunk, jó szándékú, de naiv hozzáállással. Nincs okunk panaszra, a Malackrumplinak nagyon jó sajtója volt, az Index egyenesen azt írta, hogy mi mentjük meg a Balaton északi partját, ami ugyan jól esik, de igen nagy túlzás. Úgy éreztük tovább kell lépni, sokkal profibb hozzáállással, jobb körülményekkel folytatjuk idén – tette hozzá Járosi Tamás.
Az eredetileg közgazdász Járosi Tamás három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy családjával együtt felhagy a városi élettel illetve korábbi szakmájával és három gyerekkel, két kutyával meg sem állt a Káli medencében található Balatonhenyéig. Itt vettek egy régi, rossz állapotú parasztházat, pár hektár földet, pár mangalicát és nekiláttak a nagy álom megvalósításának: egy ökológiai gazdaság létrehozásának, amelyben manufakturális módszerekkel kézműves élelmiszereket állítanak elő. Ma már felnőtt a mangalica anyaállomány, közben közel 120 féle zöldséget termelnek igen nagy mennyiségben valamint több mint 50 féle zöldségkonzervet állítanak elő.
Tavaly nyitotta ki a BioBalaton piacot azzal a szándékkal, hogy a Balaton környékén élő, elhivatott és tisztességes kistermelőket összefogja, általuk normális termékeket, élelmiszereket kínáljon a vásárlóknak.
balatonfured.hu







igazi régi fürediek
2025.12.17.
Tisztelt Névtelen! Van egy nagy baj! A hozzászólása után ítélve Önnel semmi baja a füredieknek, hanem az éjszakai rendzavarókkal, stb.…
Bővebben
2025.12.16.
Sajnos a "rezignált füredinek" nem tudtam válaszolni, ezért ha nyomon követi az itteni beszélgetést, akkor válaszolnék, mégpedig nem vagyok iszákos,…
Bővebben
szintén nagyon fáradt füredi
2025.12.10.
Egyetértek rezignált füredivel, sőt. Én egyébként Judithoz képest pont fordítva érzem, évtizedek óta és évről évre egyre inkább: pont, hogy…
Bővebben