A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbertet a Budapesten rendezett díjátadó után kérdeztük.
– Klasszikus ízpárosítású fagylalttal neveztem. A barack-dió párosítást a saját ízlésünkre formáztuk, így pekándiót és karamellizált fehér csokit tettünk hozzá, amit a szakmában szőke csokinak hívnak, – innen a fagyi neve. Ez egy csapatmunka, mindenki hozzáteszi a magáét. Télen találtuk ki ezt a párosítást, azóta igyekeztünk tökéletesíteni. Semmi különlegeset nem csinálunk, egyszerűen csak figyelünk a vendégek igényeire és a legegyszerűbb fagyi esetében is a kifogástalan minőségre törekszünk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Dobó Norbert.
Mint mondta, két évvel ezelőtt rendkívüli népszerűséget hozott a fagyizónak az Év Fagylaltja díj, a nyertes fagyiból nem győztek eleget készíteni.
– Most is hasonlóra számítunk, holnaptól szerintem a szőke-zserbóból a szokásos mennyiség ötszörösét kell készítenünk. Hosszú évek munkája van abban, hogy a vendégek kedvelik a fagylaltjainkat. Folytatjuk a munkát, keressük az új ízeket – így Dobó Norbert, aki hozzátette: a díjjal járó vándorkupa az üzletben kap majd egy kitüntetett helyet.
Norberték fagylaltozója 2007 óta várja a vendégeket Füreden. Az üzletbe az édesapja ötlete alapján vágott bele és vele kezdte a fagyi készítést is, de már évek óta önállóan viszi a boltot.
A Magyar Cukrász Ipartestület 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, amelynek célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
Az elmúlt két évhez hasonlóan régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, itt a tanműhelyben kellett helyben elkészíteni a versenyzőknek a fagylaltot.
Az Év Fagylaltja versenyre idén négy kategóriában, összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alapanyagokkal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek. Az alapanyaggyártók-forgalmazók kategóriájában 27 fagylalt versengett a helyezésekért.
A közönség zsűri tagjai voltak:
Erős Antónia (műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója,) Kautzky Armand (Jászai Mari-díjas színművész), Tóth Enikő (színművésznő), Triscsuk Krisztina (válogatott kézilabdázó), Vajda Luca (A Konyhafőnök műsor döntőse)
2025.04.19.
Kedves István, "Pizse" nem észt oszt, csupán tényeket írt le. Én közel 30 éve közlekedek napi szinten Balatonfüred és Veszprém…
Bővebben
kiváncsi autós
2025.04.14.
Ami Ausztriát illeti, van egy érdekes jelenség. Sokszor látogatjuk a burgenlandi rokonainkat. Kifelé menve hogy hol a határ, azt becsukott…
Bővebben
Gab
2025.04.13.
Pontosan ott, ahol a MNB alapítványi pénzei, és a magánnyugdíjpénztári befizetéseink. Egyébbként az üzemanyag árában is van "útadó". Na, az…
Bővebben