A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbertet a Budapesten rendezett díjátadó után kérdeztük.
– Klasszikus ízpárosítású fagylalttal neveztem. A barack-dió párosítást a saját ízlésünkre formáztuk, így pekándiót és karamellizált fehér csokit tettünk hozzá, amit a szakmában szőke csokinak hívnak, – innen a fagyi neve. Ez egy csapatmunka, mindenki hozzáteszi a magáét. Télen találtuk ki ezt a párosítást, azóta igyekeztünk tökéletesíteni. Semmi különlegeset nem csinálunk, egyszerűen csak figyelünk a vendégek igényeire és a legegyszerűbb fagyi esetében is a kifogástalan minőségre törekszünk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Dobó Norbert.
Mint mondta, két évvel ezelőtt rendkívüli népszerűséget hozott a fagyizónak az Év Fagylaltja díj, a nyertes fagyiból nem győztek eleget készíteni.
– Most is hasonlóra számítunk, holnaptól szerintem a szőke-zserbóból a szokásos mennyiség ötszörösét kell készítenünk. Hosszú évek munkája van abban, hogy a vendégek kedvelik a fagylaltjainkat. Folytatjuk a munkát, keressük az új ízeket – így Dobó Norbert, aki hozzátette: a díjjal járó vándorkupa az üzletben kap majd egy kitüntetett helyet.
Norberték fagylaltozója 2007 óta várja a vendégeket Füreden. Az üzletbe az édesapja ötlete alapján vágott bele és vele kezdte a fagyi készítést is, de már évek óta önállóan viszi a boltot.
A Magyar Cukrász Ipartestület 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, amelynek célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
Az elmúlt két évhez hasonlóan régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, itt a tanműhelyben kellett helyben elkészíteni a versenyzőknek a fagylaltot.
Az Év Fagylaltja versenyre idén négy kategóriában, összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alapanyagokkal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek. Az alapanyaggyártók-forgalmazók kategóriájában 27 fagylalt versengett a helyezésekért.
A közönség zsűri tagjai voltak:
Erős Antónia (műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója,) Kautzky Armand (Jászai Mari-díjas színművész), Tóth Enikő (színművésznő), Triscsuk Krisztina (válogatott kézilabdázó), Vajda Luca (A Konyhafőnök műsor döntőse)
Krónikás
2024.12.13.
Ismét lélek melegítő volt az iskolai kórusok karácsonyi hangversenye a Kongresszusi Központban. Köszönjük!
Bővebben
éljen a REALISTA pesszimizmus
2024.12.04.
Óvoda, belső udvar, körforgalom, 5csillagos szálló, új lakótelep, stb., egyremegy. Amit a k.u.k. időkben és talán 1950-ig építettek, az tetszett…
Bővebben
kekec
2024.11.28.
Szuper, hogy kijavítja a másik helyesírását. Imádom az ilyet. Bizony, rövid magánhangzóval írta a felemlegetett szót. De akkor miért írja…
Bővebben