A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbertet a Budapesten rendezett díjátadó után kérdeztük.
– Klasszikus ízpárosítású fagylalttal neveztem. A barack-dió párosítást a saját ízlésünkre formáztuk, így pekándiót és karamellizált fehér csokit tettünk hozzá, amit a szakmában szőke csokinak hívnak, – innen a fagyi neve. Ez egy csapatmunka, mindenki hozzáteszi a magáét. Télen találtuk ki ezt a párosítást, azóta igyekeztünk tökéletesíteni. Semmi különlegeset nem csinálunk, egyszerűen csak figyelünk a vendégek igényeire és a legegyszerűbb fagyi esetében is a kifogástalan minőségre törekszünk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Dobó Norbert.
Mint mondta, két évvel ezelőtt rendkívüli népszerűséget hozott a fagyizónak az Év Fagylaltja díj, a nyertes fagyiból nem győztek eleget készíteni.
– Most is hasonlóra számítunk, holnaptól szerintem a szőke-zserbóból a szokásos mennyiség ötszörösét kell készítenünk. Hosszú évek munkája van abban, hogy a vendégek kedvelik a fagylaltjainkat. Folytatjuk a munkát, keressük az új ízeket – így Dobó Norbert, aki hozzátette: a díjjal járó vándorkupa az üzletben kap majd egy kitüntetett helyet.
Norberték fagylaltozója 2007 óta várja a vendégeket Füreden. Az üzletbe az édesapja ötlete alapján vágott bele és vele kezdte a fagyi készítést is, de már évek óta önállóan viszi a boltot.
A Magyar Cukrász Ipartestület 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, amelynek célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
Az elmúlt két évhez hasonlóan régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, itt a tanműhelyben kellett helyben elkészíteni a versenyzőknek a fagylaltot.
Az Év Fagylaltja versenyre idén négy kategóriában, összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alapanyagokkal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek. Az alapanyaggyártók-forgalmazók kategóriájában 27 fagylalt versengett a helyezésekért.
A közönség zsűri tagjai voltak:
Erős Antónia (műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója,) Kautzky Armand (Jászai Mari-díjas színművész), Tóth Enikő (színművésznő), Triscsuk Krisztina (válogatott kézilabdázó), Vajda Luca (A Konyhafőnök műsor döntőse)
Krónikás
2025.02.28.
A szolidaritási adó mértéke mellett problémás az átláthatatlansága. Azt már látjuk, hogy kikre és mennyit róttak ki, de arról soha…
Bővebben
Kérdés-nek
2025.02.05.
Köszönöm a választ!
Bővebben
kérdés
2025.02.05.
Minden ilyen felmérés önkéntes alapon történik, ez evidens, ahogy ez a hírben is benne van egyébként. Bárhogy keresik meg minden…
Bővebben