Oldal kiválasztása

Vízi biztonság – ingyen a Kisfaludy strandon

Szerző: | 2023-08-11.

Water Safety néven indít képzési programot gyerekeknek és családoknak négy Balaton-parti településen a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a vízi eszközök és kiegészítők biztonságos használatáról, illetve a fürdőzés szabályainak betartásáról.

A képzés a napjainkban használatos, népszerű vízi sporteszközök biztonságos használatát is érinti, mindenki biztonságos körülmények között próbálhatja ki ezeket, ismerheti meg viselkedésüket a vízben.
Vízi eszközök, például kajak, SUP, és kenu is lesz a helyszíneken, a gyakorlati használatot vízben, felügyelettel, szakemberek segítségével ismerhetik meg. Ki lehet próbálni az összes olyan vízi eszközt, amelyek megtalálhatók a nagyobb sportboltok polcain.

A résztvevők elméleti oktatás után, majd a helyszínen kialakított HUMDA Water Safety parkban a gyakorlatban is alkalmazhatják az elsajátított tudásukat.

Balatonfüreden a Kisfaludy strandon, augusztus 10. és 13. között várja a HUMDA Water Safety az érdeklődőket. A program ingyenes a strandokra kilátogatók számára, de a strandbelépőket be kell fizetniük a résztvevőknek. A HUMDA Water Safety-park várhatóan 10 és 18 óra közt lesz nyitva, de az időjárás miatt ez módosulhat.

Szó esik a koordináció, a reflex, a figyelem és mozgásfejlesztés fontosságáról, valamint szárazföldi és vízi játékokról is. A vízbiztonsággal játékos formában egy kvízzel is megismerkedhetnek a fiatalok és a családok. Nem feltétel az úszástudás, hiszen a vízi biztonsághoz hozzátartozik a mentőmellény használata. A résztvevők megismerkedhetnek a különböző típusú mentőmellényekkel, így később már olyan védőeszközt tudnak megvásárolni, amelyet felpróbáltak és megismerték annak funkcióit.

– A foglalkozásainkat úgy állítottuk össze, hogy gyermekek és felnőttek számára is élményt nyújtson amellett, hogy játékos formában tanulnak a vízbiztonságról. A strandolók mellett szívesen fogadunk táborozókat a településről vagy a környékről. A bőrápolás szintén szóba kerül, mivel a nyári időszakban mindenki kiemelkedő UV sugárzásnak van kitéve és a strandolókat ez halmozottan érinti nem csak a vízről visszaverődő sugarak, hanem a ruházat hiánya miatt is. A programsorozat alapvető célja, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogy rendkívül körültekintőnek kell lenni mind a vízben, mind pedig a vízparton. Sok eszköz olyan veszélyforrást hordoz magában, amely megnöveli a balesetek és sajnos a halálos kimenetelű szerencsétlenségek számát is – tájékoztatta a sajtót Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnöke.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004