Oldal kiválasztása

Füredi zenészek koncertjével nyílik meg a Balatonfüred Kongresszusi Központ

Szerző: | 2023-09-21.

Szeptember 30-án, szombaton tartják az ünnepélyes megnyitóját a Balatonfüred Kongresszusi Központnak. Az egykori Huray utcai piac helyén álló impozáns épület avatásán balatonfüredi művészek lépnek fel, a programra térítésmentes a belépés.

A megnyitó ünnepségen, amelyen részt vesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, a Sforzato Quartett, a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, a Balatonfüred Néptánc Együttes, a Ferencsik János Zeneiskola kórusa, a Balatonfüred Város Vegyeskara, a Füred Dixieland Band és Gábriel lépnek fel.

A város legújabb létesítménye turisztikai és gazdasági szempontból is fontos szerepet tölt majd be, koncerteknek, előadásoknak, konferenciáknak ad helyet.

Az önkormányzati tulajdonban lévő közel kéthektáros területen egy kétszintes, ötezer négyzetméteres multifunkcionális rendezvényközpont épült, melynek főbejárata a Huray utcáról nyílik.
A 650 férőhelyes, karzattal és süllyesztett zenekari árokkal ellátott színházterem mellett kiállítóterülettel, különtermekkel illetve mobil falakkal egymástól leválasztható szekciótermekkel rendelkező épület 1200 látogató befogadására képes. Az épület alatt egy 284 férőhelyes mélygarázst alakítottak ki.

A szeptember 30-án, 15 órakor tartandó ünnepségre a belépés díjtalan. A várható nagy érdeklődésre tekintettel a színházterem mellett a szekciótermeket is megnyitják, amelyekben projektorok segítségével szintén látható lesz a teljes program. A rendezvényre érkezők, az épület alatti mélygarázsban ingyenesen parkolhatnak.

A megnyitó ünnepség részletes programja itt.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatásával Balatonfüred önkormányzata 4,57 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a központ megépítésére, amit konzorciumi együttműködésben valósított meg a Magyar Turisztikai Ügynökséggel.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004