Oldal kiválasztása

Bővül a fizetős parkolási rendszer

Szerző: | 2024-03-01.

Április 1-től a felső városrészben új utcákkal bővül az önkormányzat fizetős parkolási rendszere. Az új parkolási területekre a már meglévő szabályok vonatkoznak majd, azaz két óra díjmentes parkolásra lesz itt is lehetőség.

A legutóbbi testületi ülésen elfogadott rendelet szerint a Kossuth Lajos-, a Mérleg-, a Siske-, a Dózsa György-, a Somogyi utca illetve az Alsó köz is bekerül a fizetős parkolási rendszerbe. Az említett utcákban, ahol összesen közel száz gépjármű tud leparkolni, négy új parkoló automatát helyeznek ki, egy pedig az új mélygarázsba kerül.

Az új szabályozástól azt reméli az önkormányzat, hogy jobb parkolási feltételeket biztosít majd a megnövekedett forgalmú felső városrészben.
– Az utcákban elsősorban a környéken lakók parkoltak, elvették ezzel a helyet az ideérkező, különböző ügyeket intéző autósoktól. Az új szabályozás arra ösztönzi a környék lakóit, hogy saját ingatlanukon álljanak meg az autóikkal, így a felszabaduló parkoló helyek már biztosítani tudják a városrészbe érkezők igényeit is – válaszolta kérdésünkre Szeles Ákos, a Probio Zrt. munkatársa.

Ezek a területek a III. díjövezetbe tartoznak, azaz a jegyautomatából váltott díjmentes jeggyel, vagy mobiltelefonnal váltott jeggyel 2 óra térítésmentes parkolásra van lehetőség, minden egyéb esetben parkolási díjat kell fizetni a munkanapokon (8-17 óra között), egész évben.

Az új rendelet szerint az Ófalu mélygarázshoz tartozó társasház tulajdonosai számára, albetétenként 1 gépjárműre, a mélygarázsban érvényes kedvezményes díjú bérletet adnak majd ki, ennek éves díja 24 ezer forint. A mélygarázs természetesen nyitott, ott bárki parkolhat a III. díjzóna szabályai szerint.

A város teljes parkolási rendszere, övezetek, díjak, itt találhatók. 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Borbemutatók a sétányon

A Borheteken kitelepülő borászok minden délután borbemutatókat tartanak a Tagore sétányon.

Borhetek borász listája

Íme a Borhetekre kitelepülő borászok sorrendje. A gasztronómiai fesztivált augusztus 9-től rendezik meg.

Molnár

2024.08.29.

Hát ezt a sületlenséget kár volt átengedni. Ennek semmi köze a valósághoz, a sajtószabadsághoz sem, ez csak beszéd a semmibe.…

szegény Füred, mi lesz veled

2024.08.28.

Nem csak a bicikliutat kéne elterelni, hanem a 71-es utat is. Borzalmasan megnőtt a forgalom mindenhol, és ezzel kapcsolatban már…

az őszinteség rabja

2024.08.26.

Válasz. 1. nincs ilyen hely, mert aug. 25. után már a lélegzés sem lesz Füreden díjmentes, adót is kell majd…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart