Oldal kiválasztása

Bor, zene, gasztronómia a parton

Szerző: | 2024-05-17.

A táj két legősibb mesterségét, a halászatot és a borászatot ünneplik a parton négynapos fesztivál keretében. Bor, zene, gasztronómia. Múlt és jelen. Balatoni Hal- és Borünnep a sétányon, ahol ezúttal is a legjobb helyi borok kóstolhatók. A szabadtéri nagyszínpadon minden nap koncertek.

Korzenszky Richárd, a Tihanyi Bencés Apátság emeritus perjele áldását adta a rendezvényre, ezzel elkezdődött az idei Balatoni Hal- és Borünnep, a város szezonnyitó gasztronómiai fesztiválja. A Tagore sétány nagyszínpadán minden este zene lesz, fellép a Happy Dixieland Band, a Katáng zenekar, a Füred Dixieland Band, a Bla bla bla és a Bartók Béla Férfikar.

A fesztiválon jelen van boraival a napokban negyedszer az év füredi bortermelőjének választott, a város borát is adó Kálmán József, az Arias Szőlőbirtok vezetője. A díj történetében eddig csak idősebb Figula Mihály tudta négyszer elnyerni az év füredi szőlősgazdája díjat, ő 1996-99 között zsinórban szerezte meg a kitüntető címet.
Kitelepült a sétányra még a Balogh-, a Figula-, a Gyukli-, a Koczor-, a Koronczai-, a Lázár pincészet, a Szabó és Fia-, a Zelna-, illetve a Lídia borászat. A Füredi Halas, a Spicc Bisztro és a Garabonciás Csemege pedig finom falatokkal várja a vendégeket.

A gyerekek sem fognak unatkozni, amíg a szülők bort kóstolnak, addig több program közül választhatnak maguknak elfoglaltságot. Lesz táncház, mesekocsi színház, játszópark és játéktár, sőt külön nekik horgászversenyt is szerveznek.

A fesztivál (május 17-20.) minden nap 10-24 óra között látogatható. Részletes program itt.

KÉPGALÉRIA

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004