Oldal kiválasztása

Bóka István: Tanulságos választás volt

Szerző: | 2024-06-10.

Bóka Istvánt választották Balatonfüred polgármesterének a helyhatósági választáson. A szavazatok 59,08 százalékát szerezte meg a voksoláson, míg a másik polgármesterjelölt, Szalai Gábor (MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek) 40,92 százalékot kapott. Bóka István 2002 óta vezeti polgármesterként a várost, idén októberben a hatodik ciklusát kezdheti majd el. A választásról kérdeztük a városvezetőt.

– Köszönöm a választópolgároknak, hogy ismét bizalmat szavaztak nekem polgármesterként, és a csapatomnak is, hiszen a képviselő-testület összetételében alig van változás, csak néhány személy cserélődött – fogalmazott Bóka István. Balatonfüreden magas volt a részvételi arány, érdekes eredmények születtek a Balaton-régióban illetve Veszprém vármegyében is. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi politikai helyzetben itt Balatonfüreden egy kiváló eredményt tudtunk elérni.
A választást két tényező befolyásolta jelentősen, egyrészt a ciklusfelezőben rendezték meg a voksolást, ebben az időszakban általában a kormánypártok a leggyengébbek, másrészt szerintem nem volt feltétlenül szerencsés összetolni a helyhatósági választást az uniós választással. Erőteljes pártpolitikai csatározás alakult ki Magyarországon, ez határozta meg a helyi választásokat is, pedig a helyhatósági választásoknak inkább az adott település múltjáról, jelenéről, jövőjéről, a fiatalok megtartásáról, munkahelyek létesítéséről kellene szólnia. Tanulságos választás volt.

A Tisza párt sok választót mozgósított, Balatonfüreden az öt évvel ezelőtti helyhatósági választáshoz képest szavazókörönként 200-250 új választópolgár jelent meg. Úgy látom, a választók nagyon elégedetlenek az ellenzéki pártok eddigi munkájával, és van egy erőteljes reményvárás is, ez látszódik az itt leadott szavazatokon is.A hatodik ciklusomat kezdem el, az ember hajlamos néha rutinból dolgozni, ezen változtatni kell. A választópolgárok egyértelmű üzenete az, hogy több kommunikációra van szükség, több személyes kapcsolatot szeretnének. Markáns üzenet az is, hogy szeretnének új, fiatal szereplőket látni a balatonfüredi közéletben. Igyekszünk ezeknek az elvárásoknak eleget tenni – válaszolta kérdésünkre Bóka István polgármester.

A most megválasztott képviselő-testület, amelynek összetétele itt olvasható, 2024. október 1-je után tartja majd meg alakuló ülését, addig a jelenleg regnáló városvezetés végzi tovább a munkáját.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004