Oldal kiválasztása

Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat

Szerző: | 2024-06-16.

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztivál ünnepi záróeseményén a legjobb női főszereplő díját Törőcsik Franciska vehette át, míg a legjobb férfi főszereplő díját Bezerédi Zoltán kapta.

Ebben az évben először ítélték oda a legjobb producer díját, melyet Zákonyi S. Tamás kapott A nemzet aranyai című dokumentumfilmért. Idén öt fős szakmai zsűri értékelte a versenyben lévő filmeket, melynek elnöke Ternovszky Béla volt. Összesen 22 kategóriában osztottak ki Magyar Mozgókép Díjakat. A DUNAMSZ és MTVA Huszárik Zoltán-díját posztumusz Vitézy Lászlónak ítélték, a diákzsűri díjat pedig a Kojot négy lelke kapta. A közönség A nemzet aranyai című filmet találta a legjobbnak. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett MOZ.GO – Magyar Mozgókép Fesztivál június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban zajlott.

A legjobb férfi mellékszereplő díját Gálffi Lászlónak ítélte a zsűri a Semmelweis-béli játékáért, míg a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrot Mészáros Blanka vihette haza ugyanazért a filmért.A legjobb tévéfilmnek járó díjat Rohonyi Gábor vehette át a Bolond Istók című alkotásáért. A legjobb egész estés dokumentumfilm kategória díját A nemzet aranyai című munkájáért Zákonyi S. Tamás kapta és szintén ő vehette át az idén először odaítélt legjobb producer díjat is. A legjobb rövid dokumentumfilmek közül Baska Barbara filmje, a Baska magyarul beszél nyert.

A legjobb kisjátékfilm díját Chilton Flóra alkotása, a Széllel szemben kapta. A legjobb egész estés animációnak Gauder Áron rendezésében a Kojot négy lelke bizonyult, mely a Diákzsűri díját is elnyerte. A legjobb rövid animáció díját Gellár Csaba vihette haza a Puskás Öcsi és barátai – Keserű csoki című munkájáért A legjobb tévésorozat kategóriában Madarász Isti rendezésében a Tündérkert – Kísértések korának ítélte a díjat a zsűri.

Az operatőrök között Győri Márk bizonyult a legjobbnak a Hadik fényképezéséért, míg a legjobb forgatókönyvírónak Fonyódi Tibort és Tóth Barnabást találta a zsűri a Mesterjátszmáért. A legjobb zeneszerző díját Pacsay Attila kapta a Semmelweis zenéjéért. A legjobb vágó díját a Libertate ’89 – Nagyszebenért Lemhényi Réka vihette haza.

Idén is átadták a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Huszárik Zoltán-díjat. Az elismerést az az alkotó kapja, aki kimagasló teljesítményével jelentős hatást gyakorolt a hazai filmművészetre, és munkáját a közmédia televíziós csatornáján az elmúlt évben bemutatták. A díjat posztumusz Vitézy Lászlónak ítélték, melyet fia, Vitézy Péter vett át. A közönség A nemzet aranyai című filmet találta a legjobbnak.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004