Oldal kiválasztása

Anna-bál és fesztivál

Szerző: | 2024-07-22.

A Magyar Állami Operaház műsorai, éjszakai szerenád, prímások gálakoncertje és az elmaradhatatlan szívhalászat – íme, az Anna Fesztivál kínálata. A július 22-28. között zajló programsorozat újra élettel tölti meg a várost. A 199. Anna-bál ezúttal az 1930-as évekbe repíti vissza majd a vendégeket.

Az egész hét az Anna-bál jegyében zajlik a városban. Július 23-án, kedden a Blaha utcában vonószenekar ad szerenádot az idei Anna-bálba készülő balatonfüredi 18 éves lányoknak, akik az utcára nyíló teraszon állva hallgatják majd a muzsikusokat. A szerenád tavaly nagy sikert aratott, hiszen az érdeklődők a zene leple alatt szemügyre vehetik az elsőbálozókat a lányok meg ízelítőt kapnak abból, mi vár rájuk a bálon.

Lesz szívhalászat, Krúdy Gyula novellája elevenedik meg újra, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják, ki lesz a báli táncpartnerük. A szívhalászat romantikája ma is él, a bál előtti napon a Jókai hajóval szállnak vízre a bálba készülő fiatalok, hogy Krúdy klasszikus történetének nyomán elkezdődhessen a szerelmi szálak finom szövése.

A Gyógy téren felállított nagyszínpadon a fellépések sora a prímásgálával kezdődik. A Naszály zenekar kiegészülve az ország legjobb prímásaival szováti, mezőföldi, kalotaszegi, paládi és szatmári összeállítást játszik majd, lesz verbunk és friss csárdás is.
Itt lesz július 25-én és 26-án a hagyományos OperaFüred, a Magyar Állami Operaház Énekkara közreműködésével, majd az Operagála, világhírű darabokból felcsendülő áriákkal.

A 199. Anna-bál hagyományos báli menete ezúttal is a Vaszary Villa kertjéből, a Blaha Lujza utcán keresztül az Anna Grand Hotelig vezet majd. A bálozó hölgyek ebben az évben halvány bíbor porcelán szívet viselhetnek, amelynek színét a Tagore sétány rózsalugasa ihlette.
2025-ben ünnepli kétszázadik évfordulóját az Anna-bál, ennek apropóján, felvezetve a bicentenáriumot, a szervezők ebben az évben is időutazásra invitálják az érdeklődőket. A bálon az 1920-30-as évek világának zenéjét, hangulatát idézik meg. Gájer Bálint énekes a Kisfaludy Színpadon és a bálon is énekel, ahol fellép majd a Cotton Club Singers, Farkas Gábriel, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig az egykori, híres Arizóna mulató világát és díváit idézi meg, énekel majd Zséda, Szűcs Gabi, és Kozma Orsolya. Négy pár swing-sztep táncos is műsort ad, és itt lesz a többszörös sztep-tánc világbajnok Bóbis László.

A Gyógy téren felállított pavilon illetve az Anna Grand Hotel és a hangulatos udvara mintegy hatszáz báli vendégnek szolgál kulisszaként. A 199. Anna-bálon a közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit, akik másnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd sétakocsikáznak a városban.

A július 22-28. között zajló Anna Fesztivál teljes programja itt.

Az Anna-bál és kísérőrendezvényei miatt több napon is útlezárások lesznek Balatonfüred reformkori városrészében. Részletek itt.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart