Oldal kiválasztása

Kitolódik a balatoni szezon

Szerző: | 2024-08-29.

Már nem igaz az a régi trend, miszerint augusztus 20-ával véget ér a balatoni szezon. A nyár kitolódott a Balatonnál és ősszel is egyre több program és szolgáltató várja a kirándulni, pihenni vágyókat - fogalmazott az InfoRádióban a Balatoni Kör elnöke.

Már évek óta nem igaz az a régi hiedelem, hogy augusztus 20-ával véget ér a balatoni nyári szezon – mutatott rá Pach Gábor. A Balatoni Kör elnöke szerint az éghajlatváltozás alaposan átalakította a nyári szezont, hiszen már a tavasz is remek időt hozott turisztikai szempontból, a szeptember-október pedig ugyancsak remek nyaraló időt ígér.

Tapasztalataik szerint az időjárás a nyaralási szokásokat is lassan átformálja.
– Ha az emberek azt olvassák, hogy várhatóan napsütéses idő lesz, már el is indulnak a Balatonra – jegyezte meg. A meleg idő jót tett a víz hőmérsékletének is, így már tavasszal is lehetett fürdeni a Balatonban, és nem csak a legbátrabbak merészkedtek a tóba.
A Balatoni Kör elnöke arról is beszélt, hogy a remek nyaralóidő milyen hatással volt a szállodák, panziók, éttermek, fagyizók és strandok forgalmára. Bár a pontos adatok még nem ismertek, Pach Gábor úgy vélte, hogy ez a szezon remekül sikerült. Nőtt a belföldi vendégek és a vendégéjszakák száma, a nyaralók pedig többet is költöttek.

– Azt érzem, hogy jó évünk van, és ami nagyon-nagyon fontos: még nincs vége – jelentette ki a szakember. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy egyre többen elhiszik: a Balaton ősszel is nagyon csodálatos. – Mi több, télen talán még csodálatosabb, hogyha megfelelő mennyiségű és minőségű programokat tudunk nyújtani az érdeklődőknek – tette hozzá Pach Gábor.

Ősszel és tavasszal talán már több külföldi érkezik a magyar tengerhez, mint nyáron, ők ugyanis rájöttek, hogy sokkal magasabb színvonalú szolgáltatást kapnak itt ősszel, tavasszal, vagy akár télen – vélekedett, utalva a nagyobb nyugalomra és az egyszerűbb autós közlekedésre.

– A gasztronómiai kínálat, illetve a látnivalók, a szabadidősport-lehetőségek nagyon sokat fejlődtek az elmúlt években, és aki itt jól akarja érezni magát, az megteheti még viszonylag szolid pénztárcával is – értékelt Pach Gábor, a Balatoni kör elnöke.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Borbemutatók a sétányon

A Borheteken kitelepülő borászok minden délután borbemutatókat tartanak a Tagore sétányon.

Borhetek borász listája

Íme a Borhetekre kitelepülő borászok sorrendje. A gasztronómiai fesztivált augusztus 9-től rendezik meg.

Molnár

2024.08.29.

Hát ezt a sületlenséget kár volt átengedni. Ennek semmi köze a valósághoz, a sajtószabadsághoz sem, ez csak beszéd a semmibe.…

szegény Füred, mi lesz veled

2024.08.28.

Nem csak a bicikliutat kéne elterelni, hanem a 71-es utat is. Borzalmasan megnőtt a forgalom mindenhol, és ezzel kapcsolatban már…

az őszinteség rabja

2024.08.26.

Válasz. 1. nincs ilyen hely, mert aug. 25. után már a lélegzés sem lesz Füreden díjmentes, adót is kell majd…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart