Oldal kiválasztása

Közel ezren tekertek

Szerző: | 2024-09-15.

A zord időjárás ellenére a második alkalommal megtartott viadal igazi bringás ünneppé vált a Balaton partján és a Balaton-felvidéken. Az évszakhoz képest extrém hideg sem szegte a kerékpárosok kedvét, közel ezren gyűltek össze, hogy az időjárás mellett a különböző távokkal is megküzdjenek.

– Ez a nap ismét bebizonyította, hogy a kerékpársport egyre nagyobb népszerűségre tett szert Magyarországon az elmúlt évek során. A versenyzők kitartása és teljesítménye mindannyiunkat inspirál, hiszen mindannyian sikeresen, és ami fő: balesetmentesen értek célba – fogalmazott az MTI kérdésére Schneller Domonkos, az esemény fővédnöke, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, aki maga is részt vett a versenyen.

Az olimpiai negyedik Valter Attila nagyköveti szerepkörben vett részt az eseményen, szerinte az év első igazán hideg versenyén, ilyen zord időjárási körülmények között ilyen kitartással végigmenni hatalmas teljesítmény.

– Az amatőr versenyzők mellett a fiatalok eredményeit is érdemes figyelemmel kísérni, hiszen sokuknak a profi pályafutás is kilátásba kerülhet. A verseny végét követően feltámadó erős szél igazolta a szervezők döntését, miszerint a hosszú, szélnek kitett szakaszokat is érintő hosszabb helyett végül csak a mediofondo táv került megrendezésre. Így volt biztonságos – tette hozzá Valter.

A hét-nyolc fokban zajló versenyen amatőrök és profik is rajthoz álltak, több korosztály is élt a lehetőséggel, ezt mutatja, hogy15 éves és 65 év feletti versenyző is dobogóra állhatott. Sőt, a hivatalos versenyprogramon kívül a gyerekeknek is rendeztek futamot, a legfiatalabb dobogós egy hároméves kislány lett. 

Fotó: BalatonFondo

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Filmklub: RRR

2024-09-24. 18.00 Balaton Mozi

Indiai akciófilm.

Hírek, Agora

Hírek

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Eboltás

Szeptember 12-én, csütörtökön kampányoltást tartanak a kutyáknak a város több pontján.

slam

2024.09.15.

Na, ha legalább valami újat írt volna! Ismerős a stílusa, hogy nem 79 éves, arra mérget veszek. De ez mindegy…

egy füredi+13ezer

2024.09.14.

Nem tudom, a T. Szerkesztőség milyen irányvonalak szerint dönt arról, hogy itt mit enged át. De kérem, legyenek kedvesek és…

dunántuli szakmabeli

2024.09.14.

Szintén füredi-nek. Az utolsó 3 sorában elegánsan burkolva netán arra céloz, hogy azok a páriák, akik főleg a strandi büfékben…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Szerencsejáték Zrt
Bahart